pomowienia czy naciaganie uczciwych ludzi....

choroby, profilaktyka
Hefe

Post autor: Hefe » pn lis 14, 2016 6:59 pm

witajcie ,chcialam was poporosic o pomoc w rozwiazaniu pewnego problemu.jak wiecie jestem hodowca psow rasowych z ktorymi jezdze po wystawach..moi serdeczni znajomi hoduja kilka pieskow nierodowodowych,zawsze mieli bardzo ladne zdrowe szczeniaki,w tym roku tez wszystkie znalazly nowe domki ,nikt nie skarzyl sie ze z pieskami cos sie dzieje oprocz jenej osoby ...pani ktora twierdzi ze piesek jej zmarl i zada zwrotu pieniedzy..odezwala sie po tygodniu twierdzac ze piesek byl chory na parwo,potem ze corona,z autopsji wiem ze postawienie takiej djagnozy od razu jest nie wykonalne gdyz sama interesuje sie weterynaria..postanowilam pomoc tym ludziom ...w kierunku tych wir..wykonuje sie badania immunologiczne na ktore troche sie czeka....ale to nie koniec...ci panstwo zanim kupili od tych ludzi szczenie byli w innych hodowlach gdzie tez zrobili zakup i z tym zakupem wlasnie przyjechali do moich znajomych puszczajac go tez w grono psow..rownie dobrze oni mogli przyniesc tego wirosa i z tamtej hodowli a ze tamten byl mocniejszy lub co gorsza nosicielem to zyje...zkoro z pieskim cos sie dzialo powinni przywiezc go od razu a nie czekac tydzien ...do weta poszli w piatek czyli po 4,5 dniach w tym czasie pies sie odwodnil i ztracil na wadze wiec ztwierdzili ze pies byl wyglodzony a widzialy galy co braly...i teraz strasza tych ludzi ....
Fudo

Post autor: Fudo » pn lis 14, 2016 6:59 pm

i nic dodać nic ujać bo kupujac psa "tanio" z pseudohodowli nalezy liczyc sie z roznymi konsekwencjami , a jesli sprzedaje sie szczenieta rozmnazane bez uprawnien to tez nalezy sie liczyc ze takie przypadki sie zdarza . Zal mi tylko psow , a ludzkiej głupoty nie ! Po co produkuja szczeniaki bez rodowodu i uprawnien a drudzy po co kupują ? schroniska pekaja w szwach , a jesli ktos ma "ambicje " posiadania rasowego psa to niech go kupi tam gdzie nalezy .I tak prawde mowiac nie wiem kto tu jest uczciwy ?
Ostatnio na ślasku została własnie zlikwidowana taka rozmnazalnia bez uprawnien za przyczyna Urzędu skarbowego - nielegalne dochody , nie opodatkowane zyski , nie rejestrowana hodowla psow !!!!! i super ze tak jest , bo moze to troche ukroci proceder bezmyslnego rozmnazania .
ODPOWIEDZ