Spadek wagi

choroby, profilaktyka
adm-tg
Site Admin

Post autor: adm-tg » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Dżeki w ciągu niecałego miesiąca schudł juz prawie 3 kg, zaczynają mu wystawać niektóre kości ,od jakiegoś tyg wydaje mi sie że ma powiększone węzły chłonne(przynajmniej u ludzi w tym miejscu one są) to jest taka kulka pod uszami na końcu szczęki.Nie wiem czy są to wystarczające objawy żeby iść do weta.Czy to cos poważnego,czy mi sie tylko wydaje(jestem przewrażliwiona na jego punkcie)?Czy to samo przejdzie?Jak wygląda to miejsce u waszych shihtzaków?
Olka

Post autor: Olka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Mój jeden piesek miał kiedyś powiększone węzły chłonne i jeszcze do tego miał czerwone gardło. Okazało się że był przeźębiony i musiał dostać zaszczyki. Możesz iść do weterynarza najwyżej powie że wszystko jest ok, a ty nie będziesz się martwić.
adm-tg
Site Admin

Takie są skutki kupowania psa bez papierów, łażenie po wetach wychodzi na to samo co dobry pies z papierami.Ja z moim Dżekim tez miałam dużo problemów,drugie pies dlatego bedzie z papierami.Nie wiem co ci doradzić...
adm-tg
Site Admin

Wiem,wiem tylko ostrzegam innych jak może się skończyć
adm-tg
Site Admin

Bo kundle się już przystosowały do takiego środowiska,jak jest słabszy osobnik to reszta "wyrzuca" go ze "stada". To dotyczy dziko zyjących psów(i wilków) i domowych kundelków tylko że te domowe najczęściej jako szczeniaki musiały przystosować się do takiego zycia bo większość pochodzi z ulicy. Nie chodizło mi o to że z papierami jest na pewno zdrowy ale z paierami jest większe prawdpodobieństwo że pies bedzie zdrowy, najczęsciej osobniki,chore przekazujące wady dziciom są wykluczane z hodowli.
ODPOWIEDZ