Chore oczko
-
-
Gerti ... Morgan przed wystawa w katowicach na jakis tydzien to juz bedzie chyba 4 tyg, dzgnal sobie galazka od zywoploty jak sikal . Poniewaz zauwazylam ze ma takie zmienione oko pobieglam do mojej wetki . I cale szczescie bo bylo to bardzo powazne uszkodzenie rogowki . Dostal antybiotyk , zel do oka , krople i nasc . Grozila mu slepota na to oczko , ale udalo sie .. jest bardzo dobrze , oko zdrowe , zagoila sie rogowka , choc wetka sama sie zdziwila . Ndal mu zakrapiam , i podaje zel do oka . ten zel to Corenergel.. do kupienia w aptece. Wlasnie kiedy mu bielalo oczko po zakropieni tym zelem zaraz stawalo sie normalne ,Zapytalam op dzialanie bo mnie to zainteresowalo i dowiedzialam sie , ze ten zel dziala leczniczo i nawilzajaco , bo u ras ktore maja takie duze oko galka narazona jest na wysychanie co bardzo zle wplywa na stan zdrowotny oczka . Moze wtedy dojsc nawet do stanow zapalnych , Nalezy oko tedy zwilzac ,A to bielenie , badz zmiana kolory swiadczy wlasnie o jakis zmianach , tak broni sie galka oczna . Nie chce Ci zle doradzic , ale opisuje przypadek Morgana i to co wiem , bo mnie to intrygowalo dlaczego sie zmienia . Moze wlasnie o takim stanie swiadczy to co ma Pajtek.
-
No oczka mu ropieją(tonormalne ale nie w takiej ilości i to co ma czerwone bardziej)wczoraj ogladałam fajny program-z którego widziałam wsyztsko oprócz oczek i tam mówili ze nie należy wysuszac oczów(czyli nie możemy stosować borasolu czy jak kto woli kwasu borowego bo on wysusza,zadne kropelki dla ludzi, pies mały zbiera oczami dużo kurzu i przez ropienie i łzawienie on wychodzi. To czerwone oczko mu łzawi,ma strasznie czerwone(oba).
Zdjęcie ciekawe prawda?
JAk był szczeniakiem zrobiłam mu prawie identyczne w wannie jedno oko miał pomarańczowe drugoe neibieskie.
Zdjęcie ciekawe prawda?
JAk był szczeniakiem zrobiłam mu prawie identyczne w wannie jedno oko miał pomarańczowe drugoe neibieskie.
-
-
no wlasnie tak myslałam.. Kiedys to samo przeszlam z Morganem . Uszkodzenie było bardzo powazne , ale szybka interwencja u lekarza i moje solidne przyłozenie sie do leczenia nie pozostawiły nawet sladu na oczku. Napisz co podajesz i jak sobie radzisz z tym problemem , moze bede mogła Ci cos podpowiedziec . Do takich uszkodzen moze dojsc czesto u shih tzu , bo to sa pieski na krotkich łapkach , nisko noszace głowki i nie zadko narozone na uraz bo maja duze oczka plytko osadzone . Do takiego uszkodzenia rogowki ,ktora przewaznie moze doprowadzic do nie widzenia moze dojsc nawet wtedy kiedy trawka sucha lub malenka nawet galazka sie skaleczy .Morgan dzgnał sobie włazac pod krzaczek zywopłotu przy sikaniu ... Trzeba bardzo uwazac choc nie jestesmy w stanie wszystkiego przewidziec i zapobiec .Napisz jakie stosujesz leki i jak je podajesz .
moja uwaga nie koniecznie byla skierowana konkretnie do Ciebie ze nic nie robisz , to tak ogolnie ze jesli sie przylozy to sa efekty , a drobne zaniedbanie moze do slepoty doprowadzic . Pytałam o leki bo własciwie bardzo podobne leczenie mial Morgan , miał takze neomycyne .. Doskonale efekty uzyskuje sie przy stosowaniu Corenelegel-u .. dobrze ze lekarz zalecił stosowanie , bo nie wszyscy go polecaja . Kiedys dzieki niemu wlasciciwie sunia mops , uniknela bardzopowaznej operacji . Stosujac jako lek wspomagajacy sa doskonale efekty . Morgan miał wrzoda w miejscy skaleczenia i naprawde nawet sama wet była zaskoczona pozytywnymi efektami leczenia i na dodatek tak szybko . Stad mowie o tym ze jak sie przyłozy i poswieci to jest zawsze szansa na wyzdrowienie bez skutkow negatywnych . Obys i Ty miala satysfakcje ze swojej dbałosci o pieska . Trzymamy kciuki za niego
witajcie wlasnie poczytalam wasz temat sorki ze sie wtrace ale ja tez mialam kilka razy stycznosc z uszkodzeniem oczka u mojego psiaka i naprawde radze wam ,jezeli zauwazycie lekko metne oko lub jaka kolwiek zmiane uciekajcie do weta,moj Pekinez bo je roenierz hoduje,mial lekko zmetnione odbicie kiedy przyjzalam mu sie blizej zobaczylam kropke okazalo sie ze jest to wrzod perfurujacy czesta przypadlosc rownierz shih-tzu,i dotego bardzo powazna bo moze pies stracic oko...wiec uwazajcie to moja rada...pozdrowionka..i niech psiaki wracaja do zdrowka....