Umaszczenie
-
-
Jeśli pies jest naprawde ładny to wygra bez wzglądu na kolor, czasem może się komuś zdawać, że ktoś preferuje jakiś kolor, bo wygrywaja same psy np. biało-złote, ale może te psy są naprawde ładne, u shih-tzu jest tak, że kolor wpływa na rodzaj szaty np. psy biało-złote maja dużo podsierstka, a psy jednolitej maści mają go mało, najlepsze jest umaszczenie biało-złote i nawet zaleca się, żeby co kilka pokoleń wprowadzać takie umaszczenie, do rodowodu, na wystawach często wygrywają psy biało-złote, a żadziej jednolitej maści, komuś może się zdawać że to wymysły sędziego, ale radze się najpierw dobrze sie zastanowić, zanim się kogoś pochobnie oceni(pisze to tak ogólnie, tylko czasem nie pomyście, ze to o was).
-
Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę wszystkie aspekty!!!Ja jestem w takiej sytuacji że mój mąż pracuje praktycznie na dwoch etatach(jest kierowcą tira)Dzięki temu ja mogę nie pracować i zająć sie wychowaniem dzieci i teraz psów!Tak że nie ma problemu !!!Co do wyjazdów to psy zostawiam u mojej mamy i tez jest o.k.Ale w twojej sytuacji to rzeczywiście drugi pies to wiekszy kłopot!!!
Białe ze złotymi znaczeniami, lub jak tego kremowego jest więcej to biało-złote
Na tym zdjęciu jest chyba maltańczyk, a u maltańczyków jest troche inaczej, bo jak są małe to uszki mają złote, a potem z wiekiem robią się białe i u maltańczyków zawsze umaszczenie jest białe mimo takiego kremowego koloru na uszach
Na tym zdjęciu jest chyba maltańczyk, a u maltańczyków jest troche inaczej, bo jak są małe to uszki mają złote, a potem z wiekiem robią się białe i u maltańczyków zawsze umaszczenie jest białe mimo takiego kremowego koloru na uszach