Jaskra

choroby, profilaktyka
szary_hasior

Post autor: szary_hasior » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Mój Figo ma problem z oczkiem! Przedwczoraj wieczorem zauważyłam że coś jest nie tak a wczoraj rano pojechałam z nim do weta.Mój wet stwierdził że najprawdopodobniej jest to jaskra Niestety w moim mieście i w najbliższej okolicy nie ma możliwości zdiagnozowania i leczenia tej choroby więc polecono mi najpierw klinikę we Wrocławiu,jednak lekarz z tej kliniki z którym rozmawiałam telefonicznie,polecił mi inną w Poznaniu.Jesteśmy w niej umówieni na poniedziałek(najwcześniej jak się dało) i tu mam wielką prośbę do dziewczyn mieszkających w Poznaniu, żeby mi napisały czy znają klinikę Grzegorza Wąsiatycza która się mieści na ul Mieszka1.Bardzo bym chciała wiedzieć czy jest to miejsce godne polecenia?! My jesteśmy umówieni z dr Piotrem Orłowskim który zajmuje się okulistyką i dermatologią w tej klinice.
Beatko i reszta dziewczyn z Poznania jeśli znacie tą klinikę to bardzo proszę napiszcie co o niej sądzicie! Do poznania mam kawałek drogi bo ok 250km i chciałabym mieć chociaż cień nadziei że w tym miejscu pomogą mojemu Figusiowi nie stracić wzroku!
szary_hasior

Dziękuję bardzo za odpowiedź! Oczywiści koszty są dla mnie ważne,ale w tej chwili nie najważniejsze,gdybym tylko wiedziała że mu tam pomogą? ech! ale jeżeli mówisz że nie jest godna polecenia to sama nie wiem co mam robić?! Może ktoś poleci mi dobrego specjalistę od oczu w województwie lubuskim lub wielkopolskim bo w tej chwili poprostu nie jestem w stanie dalej dojechać,a przy tym schorzeniu czas odgrywa istotną rolę! Bardzo proszę o pomoc!
szary_hasior

Przepraszam za post pod postem!
Za radą Maleńka&Suzi poszukałam opinii o klinice dr Wąsiatycza i rzeczywiście nie są one zbyt pochlebne(mówiąc bardzo delikatnie),dlatego postanowiliśmy że nie będziemy narażać Figusia i umówiliśmy się na wizytę do pana dr Juszczaka z s. Armii Krajowej 85a z tym że pan doktor jest chory więc nie mógł obiecać czy napewno będzie mógł nas przyjąć w poniedziałek.Jeżeli się nie uda to wybierzemy się do dr Dąbrowskiego który przyjmuje na ulicy ul. Zbąszyńskiej 26.Obydwaj doktorzy i ich placówki mają bardzo dobrą opinię,więc jestem pełna nadziei że któryś z nich zdoła pomóc Figowi!
Maleńka&Suzi a może znasz któregoś z wyżej wymienionych i mogłabyś mi przedstawić swoją opinię na ich temat?! byłabym bardzo wdzięczna!
szary_hasior

Maleńka&Suzi bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Figo jest już zdiagnozowany,okazało się że nie jest to jaskra.Więc moim zdaniem ten temat nie jest potrzebny,więc proszę o usunięcie go!
zelka_94

Post autor: zelka_94 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Oj za późnoe tu zajrzałam.. u dr Juszczaka bywałam często z Maksiem i myślę że jest godny polecenia ale niestety w jego klinice ostatnio przyjmują sami młodzi lekarze a jego samego jest trudno zastać(pewnie trzeba się umówić)
szary_hasior

Tak Beatko ja umawiałam się z nim telefonicznie! Bardzo miły człowiek,i może po pierwszej wizycie nie za wiele mogę powiedzieć ale tak ogólnie jako lekarz zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie! Jest konkretny,rzeczowy i bardzo fajnie "podszedł" do Figa! Tak że jestem bardzo zadowolona!
Kiche

Post autor: Kiche » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Moniu najważniejsze, że to nie jaskra, ze Figuś jest leczony
ja cały czas trzymam za Was kciuki
szary_hasior

Dziękuję Bardzo Olu!
ODPOWIEDZ