Fercharki :)
Zależy od zastanego stanu na wlosie Najczęściej sie zdarzało co 3 dni Ale teraz to gdzieś w granicach 5-7 dni. Zależy jaki się włos robi brudny ( mam na myśli dotykowo nie wizualnie ) Bo trudno pielegnować taki "ukurzony" włos. I tak sztuką jest wychodować naprawde piekny zadabany włos kiedy ma sie w domu wiecej niż jednego psa.. Więc podziwiam takich hodowców.. Ale nie podziwiam tego że zazwyczaj jest to kosztem czegoś.. czyli separowania od siebie psów itp.. Ja widząc jak moje mopy się kochają nie miałabym serca coś takiego zrobić "dla włosa" Dlatego miedzy innymi nigdy "interów" nie bede miała :hyhy: Czy sie to komuś podoba czy nie Shicki są tak wspaniałe że są przedewszystkim do kochania .. a cała reszta to mniej ważny dodatek..
Ale to tylko moje zdanie
Ale to tylko moje zdanie
prawda , to wielka sztuka .A jeszcze wieksza miec piekne zadbane psy , kochac je jak członkow rodziny , kazdemu poswiecić czas i to nie tylko na rozdanie po jednym głasku .Znam takie psy , szczesliwe , zadbane , piekne i niemalże wszystkie z tytułami "intera". Takie psy , kochane przede wszystkim i ponad wszystko nie sa psami w jakikolwiek sposob "upośledzonymi " .Aga , znamy psy ktore w przerozny sposob zdobywaja tytuły , są oddawane w obce rece by kolejnego chempiona sie "dorobić", trzymane w klatkach , albo własnie oddzielane by sie nie "potargały " ale sa i te inne , te wlasnie z tytułami ale kochane bardzo mocno , ktorych nie oddałby hodowca nikomu za zadne zaszczyty a izolowanie ich od siebie to tylko kwestia ochrony przed niepożadana ciaża kiedy w stadzie są i psy i suczki i to tylko w chwili kiedy istnieje zagrozenie pokrycia . ...
Wszystko zalezy od człowieka i od tego CO !! kocha i jak kocha
Wszystko zalezy od człowieka i od tego CO !! kocha i jak kocha