=====>> Tobi <<=====
Oj tak szaleństwo było jak zawsze z resztą To są najlepsi kumple znają się od małego, Ami jest 2 m-ce młodszy od Tobiego i jak był mały to wyglądał jak jamnik długowłosy;) ale później troszkę się zmienił ogólnie to taka mała znajda-sierotka:)
Dzisiaj przyszło ubranko niestety chyba źle wymierzyłam małego i jest ciut za duże najgorzej z nogawkami:( ale pokombinuję i skrócę
Tutaj fotki robione na szybko i oczywiście nogawki podwinięte:)
Dzisiaj przyszło ubranko niestety chyba źle wymierzyłam małego i jest ciut za duże najgorzej z nogawkami:( ale pokombinuję i skrócę
Tutaj fotki robione na szybko i oczywiście nogawki podwinięte:)
Przykro mi to mówić ale chyba skrócenie nogawek nie pomoże. Miałam podobny kłopot i mimo skrócenia nogawek psiak jak biegał łapki podwijały mu się do ubranka i było to bardzo niebezpieczne. Nawet całkowite obcięcie nogawek nic nie pomogło. Musiałam kupić mniejszy rozmiar. Chyba trzeba byłoby całkowicie przerobić ubranko ale ja się na tym nie znam. W każdym razie uczulam i proszę o uwagę na spacerze. Jeśli masz trochę polotu krawieckiego (mi tego brakuje) to może Ci się uda coś z tym zrobić.
Tobi jest uroczym psiakiem, foty śliczne , widać, że dbasz o pieska i starasz się jak możesz. Ja też używam kosmetyków Lasera i jestem z nich zadowolona a ubranka kupuję u Pani Krystyny Kiwak i w razie co nie ma problemu w wymianą.
http://www.psy.info.pl/kiwak/sklep/ - zajrzyj sobie na tę stronkę, ja jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam.
Tobi jest uroczym psiakiem, foty śliczne , widać, że dbasz o pieska i starasz się jak możesz. Ja też używam kosmetyków Lasera i jestem z nich zadowolona a ubranka kupuję u Pani Krystyny Kiwak i w razie co nie ma problemu w wymianą.
http://www.psy.info.pl/kiwak/sklep/ - zajrzyj sobie na tę stronkę, ja jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam.
-
Kurcze obawiam się że będzie tak jak pisała Pani Danusia:(
Wczoraj tak mocno podwinęłam mu nogaweczki i rzuciłam zabawkę i jak pobiegł to po chwili przednie łapki podwinęły mu się do środka:(
Widocznie jest za duży w obwodzie:(
Był szyty na miarę - nie wiem jak ja go wymierzyłam :/
Jest doszyta metka z rozmiarem M a wymiary na jakie był szyty to 40 cm w obw. za przednimi łapkami, 40 cm długości - od szyjki do ogonka i 15 cm. łapka od wew. strony. To jest taki zwykły ortalionowy kombinezon bez żadnego ocieplenia.
Moja teściowa ma trochę polotu krawieckiego więc może spróbuję coś z nim zrobić. Mam taką nadzieję, drogi nie był bo dałam za niego 45 zł ale to są jednak pieniążki :/
Ehhh i ta pogoda wstrętna po każdym spacerze do połowy brudny :/
Wczoraj tak mocno podwinęłam mu nogaweczki i rzuciłam zabawkę i jak pobiegł to po chwili przednie łapki podwinęły mu się do środka:(
Widocznie jest za duży w obwodzie:(
Był szyty na miarę - nie wiem jak ja go wymierzyłam :/
Jest doszyta metka z rozmiarem M a wymiary na jakie był szyty to 40 cm w obw. za przednimi łapkami, 40 cm długości - od szyjki do ogonka i 15 cm. łapka od wew. strony. To jest taki zwykły ortalionowy kombinezon bez żadnego ocieplenia.
Moja teściowa ma trochę polotu krawieckiego więc może spróbuję coś z nim zrobić. Mam taką nadzieję, drogi nie był bo dałam za niego 45 zł ale to są jednak pieniążki :/
Ehhh i ta pogoda wstrętna po każdym spacerze do połowy brudny :/
Dla naszych psiaków ubranka są konieczne. Nawet gdy wychodzą w ubrankach i tak jest masa roboty. Bo łapki trzeba umyć i wysuszyć nie mówiąc już o brodzie której nijak schować przed błotem. Ja swoją Czelke troszkę podcięłam , główkę tak żeby nie przydeptywała bródki i skróciłam troszkę u dołu, żeby się za nią szata nie wlokła po ziemi. Czela ma bardzo obfitą szatę, włos długi i jedwabisty więc bez ubranka ani rusz. Na wystawy nie chodzimy ale próbuję ją utrzymać tak by wyglądała wystawowo. Oczywiście wszystko w miarę moich umiejętności. Jednak nie wyobrażam sobie, że miałabym ją obciąć na krótko. Poświęcam jej wiele czasu ale mam dużą satysfakcję. Mimo, że na osiedlu jest wiele psiaków w typie, wiekszość ludzi strzyże je na krótko. My pokazujemy się w pełnej szacie i jesteśmy z tego dumne.
życzę, żeby ubranko dało się przerobić lub może ktoś by się wymienił gdyby pasowało na jego psa. Według mnie ubranko powinno być dopasowane, żeby psiak mógł się w nim bezpiecznie poruszać. U Pani Krysi za 20 zł więcej kupiłabyś ubranko i nie miałabyś problemu. Następnym razem pomyśl czy to się napewno nie opałca bardziej. Przyznaj, że trochę jesteś na to ubranko wkurzona bo niby jest a go nie ma a pogoda jak widać. Też to czułam. Ale będzie dobrze.
Pozdrawiam.
życzę, żeby ubranko dało się przerobić lub może ktoś by się wymienił gdyby pasowało na jego psa. Według mnie ubranko powinno być dopasowane, żeby psiak mógł się w nim bezpiecznie poruszać. U Pani Krysi za 20 zł więcej kupiłabyś ubranko i nie miałabyś problemu. Następnym razem pomyśl czy to się napewno nie opałca bardziej. Przyznaj, że trochę jesteś na to ubranko wkurzona bo niby jest a go nie ma a pogoda jak widać. Też to czułam. Ale będzie dobrze.
Pozdrawiam.
Hehehe wkurzona jestem na siebie, bo tak to jest jak czlowiek chce na sile zaoszczedzic:/
Oczywiscie nie mam pretensji do tej Pani bo ubranko jest bardzo dobrze uszyte - tak jak chcialam. Bede kombinowac jak nic nie wyjdzie to trzeba bedzie kupic drugie, czego sie nie robi dla ukochanego pieska
Przepraszam ze pisze bez polskich znakow ale pisze z telefonu...
Oczywiscie nie mam pretensji do tej Pani bo ubranko jest bardzo dobrze uszyte - tak jak chcialam. Bede kombinowac jak nic nie wyjdzie to trzeba bedzie kupic drugie, czego sie nie robi dla ukochanego pieska
Przepraszam ze pisze bez polskich znakow ale pisze z telefonu...
Tak, tak szybko rosną - za szybko hehe
Ale takie duże to jeszcze kochańsze :smt055
Co do włosków to staram się, wiem że nigdy nie będzie miał takich jak psiaki z rodowodem po cudnych rodzicach ale i tak jestem dumna jak idę z nim po parku a wszystkie shih, yorki itp. ścięte prawie na łyso
Chociaż mamy teraz konkurencję- ślicznego półrocznego Lhasaczka z rodowodem:) - będzie wystawiany - kiedyś pstryknę im zdjęcie
A tu fotki po kąpieli i z dzisiejszego spaceru
Zabawa z Amim
...i po zabawie
Pozdrawiamy :smt008
Ale takie duże to jeszcze kochańsze :smt055
Co do włosków to staram się, wiem że nigdy nie będzie miał takich jak psiaki z rodowodem po cudnych rodzicach ale i tak jestem dumna jak idę z nim po parku a wszystkie shih, yorki itp. ścięte prawie na łyso
Chociaż mamy teraz konkurencję- ślicznego półrocznego Lhasaczka z rodowodem:) - będzie wystawiany - kiedyś pstryknę im zdjęcie
A tu fotki po kąpieli i z dzisiejszego spaceru
Zabawa z Amim
...i po zabawie
Pozdrawiamy :smt008
-