=====>> Tobi <<=====

Tu umieszczamy zdjęcia naszych piesków
natka1641

Post autor: natka1641 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

pierwsze zdjęcie super-jeden na drugim:pewnie szaleństwo było
alfik87

Post autor: alfik87 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Oj tak szaleństwo było jak zawsze z resztą To są najlepsi kumple znają się od małego, Ami jest 2 m-ce młodszy od Tobiego i jak był mały to wyglądał jak jamnik długowłosy;) ale później troszkę się zmienił ogólnie to taka mała znajda-sierotka:)

Dzisiaj przyszło ubranko niestety chyba źle wymierzyłam małego i jest ciut za duże najgorzej z nogawkami:( ale pokombinuję i skrócę
Tutaj fotki robione na szybko i oczywiście nogawki podwinięte:)
karetina

Post autor: karetina » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Przykro mi to mówić ale chyba skrócenie nogawek nie pomoże. Miałam podobny kłopot i mimo skrócenia nogawek psiak jak biegał łapki podwijały mu się do ubranka i było to bardzo niebezpieczne. Nawet całkowite obcięcie nogawek nic nie pomogło. Musiałam kupić mniejszy rozmiar. Chyba trzeba byłoby całkowicie przerobić ubranko ale ja się na tym nie znam. W każdym razie uczulam i proszę o uwagę na spacerze. Jeśli masz trochę polotu krawieckiego (mi tego brakuje) to może Ci się uda coś z tym zrobić.
Tobi jest uroczym psiakiem, foty śliczne , widać, że dbasz o pieska i starasz się jak możesz. Ja też używam kosmetyków Lasera i jestem z nich zadowolona a ubranka kupuję u Pani Krystyny Kiwak i w razie co nie ma problemu w wymianą.
http://www.psy.info.pl/kiwak/sklep/ - zajrzyj sobie na tę stronkę, ja jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam.
mateusz89harta

Post autor: mateusz89harta » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Sliczniuchny,napisz jaki to rozmiar może ktoś będzie potrzebował...
Piorun

Post autor: Piorun » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Ewa ! dobrze gadasz... wiesz co Ci trzeba dać

a jeżeli nikt chętny nie będzie na ubranko to obetnij nogawki i wszyj gumkę taką żebyś mogła związać i rozwiązać

Ja mam ubranko od Reni oczywiście przypadkiem dowiedziałam się,że tam jest regulacja przy łapach
natka1641

Post autor: natka1641 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

ubranko super-mam nadzieję ,że uda się je przerobić
alfik87

Kurcze obawiam się że będzie tak jak pisała Pani Danusia:(
Wczoraj tak mocno podwinęłam mu nogaweczki i rzuciłam zabawkę i jak pobiegł to po chwili przednie łapki podwinęły mu się do środka:(
Widocznie jest za duży w obwodzie:(
Był szyty na miarę - nie wiem jak ja go wymierzyłam :/
Jest doszyta metka z rozmiarem M a wymiary na jakie był szyty to 40 cm w obw. za przednimi łapkami, 40 cm długości - od szyjki do ogonka i 15 cm. łapka od wew. strony. To jest taki zwykły ortalionowy kombinezon bez żadnego ocieplenia.

Moja teściowa ma trochę polotu krawieckiego więc może spróbuję coś z nim zrobić. Mam taką nadzieję, drogi nie był bo dałam za niego 45 zł ale to są jednak pieniążki :/
Ehhh i ta pogoda wstrętna po każdym spacerze do połowy brudny :/
karetina

Post autor: karetina » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Dla naszych psiaków ubranka są konieczne. Nawet gdy wychodzą w ubrankach i tak jest masa roboty. Bo łapki trzeba umyć i wysuszyć nie mówiąc już o brodzie której nijak schować przed błotem. Ja swoją Czelke troszkę podcięłam , główkę tak żeby nie przydeptywała bródki i skróciłam troszkę u dołu, żeby się za nią szata nie wlokła po ziemi. Czela ma bardzo obfitą szatę, włos długi i jedwabisty więc bez ubranka ani rusz. Na wystawy nie chodzimy ale próbuję ją utrzymać tak by wyglądała wystawowo. Oczywiście wszystko w miarę moich umiejętności. Jednak nie wyobrażam sobie, że miałabym ją obciąć na krótko. Poświęcam jej wiele czasu ale mam dużą satysfakcję. Mimo, że na osiedlu jest wiele psiaków w typie, wiekszość ludzi strzyże je na krótko. My pokazujemy się w pełnej szacie i jesteśmy z tego dumne.
życzę, żeby ubranko dało się przerobić lub może ktoś by się wymienił gdyby pasowało na jego psa. Według mnie ubranko powinno być dopasowane, żeby psiak mógł się w nim bezpiecznie poruszać. U Pani Krysi za 20 zł więcej kupiłabyś ubranko i nie miałabyś problemu. Następnym razem pomyśl czy to się napewno nie opałca bardziej. Przyznaj, że trochę jesteś na to ubranko wkurzona bo niby jest a go nie ma a pogoda jak widać. Też to czułam. Ale będzie dobrze.
Pozdrawiam.
alfik87

Hehehe wkurzona jestem na siebie, bo tak to jest jak czlowiek chce na sile zaoszczedzic:/
Oczywiscie nie mam pretensji do tej Pani bo ubranko jest bardzo dobrze uszyte - tak jak chcialam. Bede kombinowac jak nic nie wyjdzie to trzeba bedzie kupic drugie, czego sie nie robi dla ukochanego pieska

Przepraszam ze pisze bez polskich znakow ale pisze z telefonu...
shantal89

Post autor: shantal89 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

ślicznie wygląda Twój pieszczoch
alfik87

Wczoraj Tobi miał pierwsze urodzinki więc może dzisiaj trochę wspominek

Malutki Tobi :smt060

Po kąpieli ... :smt054

Pozdrawiamy :smt058
shantal89

Post autor: shantal89 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Jak te psiaki szybko rosną prawda? Taki maluszek a już tu na raz kawaler śliczny, ładny ma włos :smt007 Więcej fotek proszę
Caroline

Post autor: Caroline » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Wszystkiego najlepszego:heart::heart::heart:
Tobi śliczny chłopczyk :smt055
alfik87

Tak, tak szybko rosną - za szybko hehe
Ale takie duże to jeszcze kochańsze :smt055
Co do włosków to staram się, wiem że nigdy nie będzie miał takich jak psiaki z rodowodem po cudnych rodzicach ale i tak jestem dumna jak idę z nim po parku a wszystkie shih, yorki itp. ścięte prawie na łyso
Chociaż mamy teraz konkurencję- ślicznego półrocznego Lhasaczka z rodowodem:) - będzie wystawiany - kiedyś pstryknę im zdjęcie

A tu fotki po kąpieli i z dzisiejszego spaceru

Zabawa z Amim

...i po zabawie

Pozdrawiamy :smt008
mateusz89harta

Post autor: mateusz89harta » pn lis 14, 2016 6:59 pm

wygląda super!!! z papierkiem czy bez... ważne,że kochany pozdrowionka!
ODPOWIEDZ