=====>> Tobi <<=====

Tu umieszczamy zdjęcia naszych piesków
alfik87

Post autor: alfik87 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Dziękujemy za miłe komentarze!! :*
I nowa dostawa

Po kąpieli

Działka - Tobi dostał suszoną kurzą łapkę i nigdzie się bez niej nie ruszał!

Czy to pies czy dywanik?

Dzisiaj dostaliśmy paczuszkę z szamponem i odżywką z lasera oraz super cream z bio groomu
W weekend czeka nas picowanko
Efekt na pewno uwiecznię na fotkach;)
aniagrzesiek2

Post autor: aniagrzesiek2 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

ma bardzo.. twarzową kokardkę

http://www.fothost.pl/upload/09/28/f73b4695.jpg
Majka sypia podobnie
Marq

Post autor: Marq » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Dorotka gdzie kupiłaś Lasera? W Polsce czy z zagranicy sprowadzany?
alfik87

Lasera kupiłam u naszej koleżanki z forum Pani Krystyny Kiwak tzn. tutaj http://www.psy.info.pl/kiwak/sklep/szam ... lites.html

Pewnie sprowadzając jest taniej ale tak naprawdę nigdy nic nie zamawiałam spoza granic naszego kraju i nie wiem jak się do tego zabrać

mimi_91 Ten sposób spania urzekł mnie zanim jeszcze kupiłam pieska i mimo że jesteśmy razem ( ) już 6 m-cy to nadal mnie to rozbawia
Ogólnie ta rasa jest świetna mam ochotę na jeszcze jednego malucha. Chciała bym suczkę ( tym razem na pewno z rodowodem) ... wiem co pomyślałyście nie nie będę prowadzić pseudo Tobiego i tak mam w planach wykastrować no a sunie tym bardziej bo trochę się naczytałam o tych kobiecych chorobach u suczek :zalamany:
alfik87

Witamy po długiej przerwie!
Na forum w sumie jestem kilka razy dziennie ale więcej czytam niż piszę
Jednak postanowiłam dodać kilka fotek mojego psotnika;)
Część jeszcze z urlopu w sierpniu i kilka teraźniejszych niestety robionych telefonem, bo aparat w naprawie od miesiąca i jak się okazała mogą go trzymać jeszcze miesiąc:/

Tu jeszcze na działce...

Tu już na domku nad jeziorem;)

Próby zaprzyjaźnienia się z wodą

Mój miastowy piesek nawet nauczył się kopać dołki;)

Poznał nowego małego kolegę

No i w końcu (!) pierwszy raz pływał!!!

Tu już w Olsztynie, z moim bratankiem Oliwierkiem:)

Starcie z małym shihtzakiem:)

Mam nadzieję że fotki wam się spodobają.
Zamówiłam Tobiemu jego pierwszy w życiu kombinezonik więc pewnie następne fotki będą w ubranku;) No i niedługo ma urodzinki więc będzie impreza!!)
natka1641

Post autor: natka1641 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

ale on obrósł-cudownie
foteczki rewelacyjne;wiele bym dała aby moja Luna pływała:ona może łapki zamoczyć czy pyszczek:tak,żeby kamyka wyłowić ale nie wejdzie dalej....szkoda,bo pływające shih tzu to uroczy widok
czekam na kolejna porcję foteczek
alfik87

Prawda, troszkę mu się obrosło no i zapuszczamy dalej;)
Co do tego pływania to wielkiej przyjemności mu to nie sprawiało:/ Wchodził bo jego ukochana Pani tam wchodziła dopływał do mnie wdrapywał się na mnie (dosłownie) i jak go puszczałam to od razu do brzegu;) ale tak do kostek to cały czas właził, tylko trzeba było go pilnować bo tak kombinował przy tej wodzie że się o niego bałam żeby się nie wplątał gdzieś w trzciny na przykład... w ogóle odważny jest bardzo i z każdym dniem spędzonym tam robił się coraz pewniejszy. Sam w trzciny, wody z miski nie pił tylko z jeziora, wchodził sobie sam do łódki po pomoście biegał jak szalony, gonił kaczki i łabędzie z jego wody no i nawet próbował zapuszczać się sam w las:/
Jack204

Post autor: Jack204 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

spodobało mu się jak się poczuje pewnie to będzie pływał jak ryba - uwielbiam fotki z takimi zmoczonymi shihtzakami
piękne zdjęcia
Caroline

Post autor: Caroline » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Foteczki super i rzeczywiście przydałby mu sie koleżka
natka1641

Post autor: natka1641 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

czyli poczuł zew nautury
alfik87

Poczuł, poczuł Na co dzień też mu natury nie brakuje. Mieszkam w naprawdę super miejscu, praktycznie w lesie, mamy duży park, dużo polan w lesie i w sumie doceniłam dopiero to miejsce jak zamieszkał z nami Tobi;) Nie wyobrażam sobie spacerów między blokami...
Jedynym minusem mieszkania w takim miejscu są tłumy ludzi zjeżdżające się w weekendy (zwłaszcza jak jest ładna pogoda) razem ze swoimi dziećmi, partnerami, zwierzaczkami;) czasami jest tłoczniej niż w centrum miasta ...

Co do koleżki dla Tobiego to baaaardzo bym chciała ale niestety muszę jeszcze poczekać
alfik87

Kilka nowych, fotek z przedwczorajszego spaceru i wczorajszej kąpieli:)
Odzyskałam aparat!
iwona_k1

Post autor: iwona_k1 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

On jest wystawowy ?? Jeżeli tak to czy będzie wystawiany ?? Pytam bo ma super włos i na wystawy się nadaje.
alfik87

Niestety , Tobi nie ma rodowodu (z mojej głupoty oczywiście)...
ale dziękuje bardzo, milo mi czytać takie rzeczy bo staram się dbać o jego futerko najlepiej jak tylko mogę no i motywuje mnie to do zapuszczania kłaczków , bo od kilku tyg. mamy problem z kołtunkami - pewnie wymiana - wystarczy jeden spacer i mamy śliczne kołtunki.
Sama nie potrafię określić jaki ma włos bo nie mam porównania jak na razie spotkałam się z kilkoma shih i żaden nie miał rodowodu a większość była ścięta na bardzo krótko i w dotyku ich włos był twardy, podejrzewam że od tego ścinania.
iwona_k1

Post autor: iwona_k1 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Tak, tak to od ścinania. U nas też kołtunki się robią błyskawicznie ! Wolałabym żeby to włsy tak szybko rosły niż się kołtunki robiły !!
ODPOWIEDZ