Problem z Luną
W tej klince weterynaryjnej do której jeżdże jest 3 wetów, ale każdy jest tak samo dobry i warto tam jeździć 25km, jeszcze nie miałam powodu żeby na nich nażekać, choć leczenie tam jest dość drogie, ale dostałam u nich zniżki z powodu dużej ilości psów, a jak przychodzą do nich biedne osoby nawet na raty koszty leczenia rozkładają.
-
-
bylam dziś z Luną u weta mialam jechac jutro ale zadzwonił że jutro nie może!!!Niestwty okazało się że mała jest zarażona jeszcze z tej hodowligrzybicą skórną więc czeka ją kolejne leczenie!!!Dziś dostała trzy zastrzyki i szampon HEKSODERM.Wet powiedział że jak dobrze pójdzie to leczenie potrwa kilka tyg bo to jest uciążliwe do wyleczenia!!!Trochę sie podłamałam finansowo również za dzisiejsza wizytę zapłacilam110zł a to dopiero początek!!!
-
Dzięki dziewczyny!!!Mi też żal tej psinki że ciągle musi cierpieć :smt022 Ale mam nadzieję że mimo tego smutnego początku szybko wydobrzeje i bedzie sie cieszyć dobrym zdrowiem.Ja zrobię wszystko zeby tak było i mam nadzieję że uda się naprawić to na co Luna jest narażona przez nieodpowiedzialnych ludzi!!!Rzeczywiście strach pomyśleć co by sie stało z mała jakby trafiła do kogos kogo by szybko zniechęciły jej problemy!!!Co do hodowczynito zgadzam sie z wami w stu procentach!!!
-
Dziekuję ze pytasz!!! Niestety narazie nie widzę jakieś poprawy mała drapie się przeraźliwie!!!Ale wet uprzedzał mnie że leczenie może trochę potrwać!!!Do weta mamy przyjść jak się skończy szampon,mam ją kąpać co drugi dzień to myślę że gdzieś za tydzień!!!Biedna Luna tak mi jej szkoda drapie sie i piszczy!!!Narazie wet odwołał zabieg przepukliny do czasu aż mała całkiem wydobrzeje!!!Pozdrowionka!!!
-
-
-
Mieliśmy dziś po kąpieli Luny maly alarm!!!A mianowicie wykąpałam ja w tym szamponie przeciwgrzybicznym i mala zaczeła przerażliwie piszczeć rzucać glową trzec uszka!!!Zadzwoniłam do weta i kazał mi ja dokładnie wysuszyć bo pewnie mokra skóra piecze ją od tego szamonu a jak nie przejdzie to przyjechać!!!Ale na szczęście po wysuszeniu suszarką przeszlo!!!Ale powiem wam że skóra Lunki wyglada coraz gorzej :smt022
-
-
-
No niestety wieści nie są dobre a nawet złe Luna nie ma grzybicy ma świerzbowca przywiezionego od tej cholernej baby!!!do tego zalecone przez tamtego weta częste kapiele w szamponie przeciwgrzybiczym bardzo pogorszyly jej stan!!!w tej chwili musze leczyć oba psy (na szczeście zabrałam Figa) i najgorsze że nawet my możemy się tym świństwem zarazić!!!Tyle szczescia ze pasożyt nie dostal się jeszcze do uszu bo wtedy calkiem byłoby tragicznie a i tak jest żle.Bardzo sie cieszę że trafilam na tę lecznice Lunka miała zrobiony na miejscu posiew i w zwiazku z tym trafnie postawioną diagnozę i rozpoczete leczenie!!!Facet bardzo życzliwy i za dwa psy zaplaciłam pół ceny z tego co w tamtej lecznicy za jednego!!!Biedna Lunka!!!