Mimi i Fanaberia :-)
z odrostów wynika, że sam czubek ogonka będzie czarny, poza tym będzie jasniejsza, w duzym stopniu bolondyna, zostanie biały krawacik i czarna mordka i końce uszek. a całe wloski będą jasny brąż z beżem z czarnymi pasemkami - jej mama tak miała. bo juz teraz widać, ze odrosty są jasne, ale pomiędzy włoskami są całe czarne włoski na razie zapuszczam włsoki, ale pewnie za jakieś ok. 2 miesiące bedzie strzyżenie, więc się okaże
wiesz co, ona będzie miała wtedy 5 miesięcy i w sumie to nie mam wyczucia, jakie długie będzie wtedy miała włoski. ja ogólnie palnuję strzyżenie na szczeniaka, bo przyznam szczerze że najbardziej podobaja mi się takiej długości włoski -takie jak ma teraz. zresztą dużo mniej zachodu jest z krótszymi włoskami. ale faktycznie, nie mówię nic kategorycnie, bo to mój pierwszy shih tzu i byc może za dwa miesiące wcale nie będę myslała o obcinaniu wosków - wyjdzie w praniu
co się komu podoba ja wole obcinanie na szczeniaczka i o długi włosy trzeba naprawdę dużo dbać, poświęcac im dużo czasu, a mój piesek ani tego nie lubi, a i ja wolę ten czas przeznaczyc na spacer czy zabawę z nim także napewno długich włosków nie planuję, podoba mi się tak, jak jest teraz i pewnie taką będe starała się utrzymać co do zimna to sa ubranka, a i tak nie wyobrażam sobie w długich włosach wyjścia na taką pogodę, bo to wymagałoby od razu kąpieli. Poza tym, nie wiem, czy pisałam, mój piesek ma podobno byc mniejszy i w długich włosach przypominać będzie mop ))) Mam nadzieję, że nie uraziłam niczyjego poczucia smaku
No to dobrze Mój narzeczony równiez tak woła, zwłaszcza jak leży ale i taknajbardziej przypomina gremlinka z tymi swoimi malutkimi ząbkami, a jak zacznie jeszcze furczeć, burczeć i chrząkać po swojemu, to juz wogóle jak gremlin
Nie ma jakiegoś zastrzeżenia, że te pieski musza mieć długie włosy. Wiadomo, że każda z nas chce tylko jak najlepiej dla swojego pieska.
Nie ma jakiegoś zastrzeżenia, że te pieski musza mieć długie włosy. Wiadomo, że każda z nas chce tylko jak najlepiej dla swojego pieska.
hmmm... nie wiem nic o tym, ani weterynarz tak nie mówi, ani znajoma, która strzyże pieski. Poprostu chyba w 6-7 miesiącu zmienia się włoski na już włosy właściwe, ale to nie ma nic wspólnego z podcinaniem włosów. raczej nie ma takiej możliwości, żeby podcinając włosy wpłynąć na rodzaj włosa, ale sie nie wymądrzam,tylko popytam większe głowy, poszperam w necie. dam znać co znalazłam na ten temat