Nasza Miya.

Przedstawiamy się
jupka

Post autor: jupka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

O dziękuję tery1 a jeśli chodzi o zapach acany to czy jest wystarczajaco ładny zeby skusić wybrednego pieska? A jakiej używałas wczesniej?Bo Royal no jednak ładnie pachnie i ona ją nawet chętnie je ale nie podoba mi się jej sierść i głównie to jest właśnie powód ze chcę zmienić na inną.
momijimanju

Post autor: momijimanju » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Ale słodka

Super Ci się udaje kucyka zbierać
jupka

Hy hy. Miyunia ma zawsze dwa,na zdjęciu może tego nie widac.Jeden malutki tuż nad noskiem i drugi na czubeczku głowy , w ten sposób żadne włoski do oczek się nie wpychają i Miyunia wszystko widzi
Jack204

Post autor: Jack204 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

hmm... hillsa nie znam. a szczeniakowi dawaj karmę junior, nie dla dorosłych - są trochę inne proporcje składników.
momijimanju

Post autor: momijimanju » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Teraz widzę tego przy nosku, muszę na Ryśku wypróbować pomysł

A jeśli chodzi o zmianę karmy to po prostu zrób to stopniowo, powoli dosypuj Acany do Royala i wtedy mała się łatwo przyzwyczai
Jack204

Post autor: Jack204 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

hmm... właśnie to o przebiałkowieniu psa to jeden z wielu mitów zresztą Acana jest karmą wysokobiałkową nawet ostatnio miałam rozmowę z weterynarzem (dr Niziołek), że przebiałkowienie psa jest praktycznie niemożliwe, ale sama słyszałam tą informację na forach.
Jolanta

Post autor: Jolanta » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Dla mnie to dziwne... Przecież szczenięta potrzebują dużo białka do prawidłowego rozwoju. Do 10 miesiąca życia szczenięcia należy podawać wysokobiałkowe karmy. Od 10 miesiąca, karmę zazwyczaj się zmienia na dorosłą.

Ja osobiście zmieniłam Toffi karmę dopiero jak skończyła rok i nigdy nie miała problemów skórnych. Nadmienię, że do skończenia roku prowadziłam ją tylko na Royalu
Jolanta

Hmmm, a to nie była przypadkiem alergia na któryś składnik, np. kurczak bądź zboża? Objawy ewidentnie jak przy alergii pokarmowej.
jupka

Hmm... no i nie wiem na jaką zmienić.Jakiś czas temu gdy powiedziałam mojemu wet.że chcę zmienić karmę i zapytałam o Acanę było stanowcze -nie! i ze już Purina Pro Plan lepsza ale Miyunia i tak jej nie chce bo próbowałam.Jakiś uparty ten mój wet. Jutro idę na szczepienie , będę stanowcza jeśli chodzi o zmianę-zobaczymy co mi powie. Jej włoski są w coraz gorszym stanie jakieś takie suche i matowe-nie podoba mi się to. :kwasny: Ładniejsze włoski miała gdy ją kupiliśmy(a była karmiona gotowanym jedzeniem) to u Nas takie się zaczęły nieciekawe robić a je Royala hmm...
darek

Post autor: darek » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Spróbuj zmienić karmę na taką bez zawartości drobiu, ani tłuszczy drobiowych. Musi to być karma z wyższej półki bo te tańsze nawet rybne zawierają tłuszcze drobiowe

Najlepiej z łososiem, sarago czy jagnięciną i ryżem Jeśli to nie pomoże szukałabym alergii gdzie indziej
I Papryczka ma rację , generalizując nie ma czegoś takiego jak przebiałkowanie
Generalnie Royal Canin bardzo spadł na jakości, bardzo dużo psów uczula i jest jedną z tych karm które wspomagają powstawanie przebarwień
Jolanta

Acana Pacifika jest bez zbóż, składa się z ryb, owoców i warzyw. Specyficzny ma zapach i smak i psy to lubią...lecz nie wszystkie
Jolanta

Dziewczyny, nie da się polecić konkretnej karmy dla psa. Właściciel musi dobrać sam, bo "co kraj to obyczaj" i jak widać po przykładach - jednemu Acana służy, drugiemu szkodzi A zazwyczaj są to tylko "urojenia" pańciów i karma jak najbardziej odpowiada zwierzęciu zaś włos czy inne atrakcje to wina zupełnie czego innego

Moja Tofii po tanich karmach ma alergię, drapie się niemożebnie a włos jak siano... żądna z droższych i dobrze zbilansowanych NIE zaszkodziła... Weci wciskają takie karmy z przedstawicielami jakich firm mają kontrakty - jeszcze tego nie wiecie??

Moja BYŁA wetka wciskała mi za każdym razem Royala...
jupka

Dokładnie Agucha masz rację u Nas w Por.wet. króluję na półkach Royal.No ale nic ,powiem co jest nie tak odnośnie jej włosków no i zobaczymy co stwierdzi
darek

Post autor: darek » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Tylko należy pamiętać że drób bardzo często uczula shih tzaki. I jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy alergiczne warto to sprawdzić
Jolanta

Podpisuję się pod Agnieszką
Należy sprawdzić i zawsze zaczynać od próbek bądź najmniejszych woreczków karmy
ODPOWIEDZ