--->cieczka<---
-
-
często przy dopuszczeniu przy pierwszej cieczce mogą być różne komplikacje :kwasny: labradorka moich rodziców uciekła właśnie przy pierwszej cieczce i nie zdążyliśmy zapobiec ciąży (o zastrzykach wtedy nie pomyśleliśmy, zawsze przecież są 72 godziny ) i nie była w stanie sama urodzić, nie miała jeszcze wykształconych całkowicie narządów (to słowa weta) :kwasny: i musiała mieć cesarkę,która była za późno i Tequila ledwo przezyła :kwasny: więc ja uważam,że najbezpieczniej dopuszczać przy 3 cieczce albo i później :]
suka moich rodziców jest non stop na hormonach bo nikt nie rozmnaza psa bez papierów, ja Golfa też nie będę traktować jako reproduktora choc już miałam propozycję od pani na moim osiedlu, żebyście widziały jaką miała minę,jak powiedziałam,że nie dawno takiej u człowieka nie widziałam ale ja mieszkam w małym mieście, jak ludzie się nie znają na rasach to mnie pytają co to za mieszanka :]
U nas od niedawna jest salon dla psów i zaobaczyłam ze mają tam próbki karm do poszłam i pani sie mnei pyta dla jakiej rasy ja mówie ze dla shih i czarnegoteriera a ona "a pani ma czarnego teriera,ja też mam,suka czy pies?" Ja mówie ze suka "A ona "z rodowodem?" a ja ze no tak a ona "to super bedzie pani mogła szczeniaki drożej sprzedać" ja nie rozumiem jej a ona "na jak juz pokryjemy naszym psem...." byl oczywiscei bezrodowodu...a jak sie zddziwila ze ja nie chce....
ja mieszkam w małym mieście, u mnie takie odzywki,jak tej pani do Ciebie są normalne :kwasny: i masowo rozmnażają swoje psy - a właściwie nie zabezpieczają, psiaki im uciekają a potem są zdziwieni jak pojawiają się szczeniaki :kwasny: a jak już specjalne kryją, to głownie spaniele, bo tych jest w moim mieście najwięcej :kwasny: ale ogólnie nie wiedzą co to rodowód, byle szczeniaki "zeszły"
-
Luna dostała druga cieczkę!!!,trochę wcześnie bo ja sobie obliczyłam że będzie to dopiero w lutym!!!!Tym razem wygląda to zupełnie inaczej niż przy pierwszej!,Luna jest jakaś nerwowa i co chwilę trzeba ja wyprowadzać na siku a poza tym bardzo brudzi i w domu musi przez cały czas chodzić w majtkach!!!!
Wiem,panikuje ale to moja pierwsza suka,wczesniej miałam tylko psy...wiec
Luna od 3 dni ma taki wyciek z pochwy,taki śłuz chociaż bardziej glut,zielony,przechodzacy w żółty. Zauwazyłam to tylko rano przy 1-2 sikaniu.
Myslałam ze to cieczka(Luna ma 7,5 miesiąca) bo Dżek ją próbuje wylizywac i wącha ją,ale czytałam ze najpierw jest krwawienie a potem śluz wiec sama nie wiem?
pomożcie
Luna od 3 dni ma taki wyciek z pochwy,taki śłuz chociaż bardziej glut,zielony,przechodzacy w żółty. Zauwazyłam to tylko rano przy 1-2 sikaniu.
Myslałam ze to cieczka(Luna ma 7,5 miesiąca) bo Dżek ją próbuje wylizywac i wącha ją,ale czytałam ze najpierw jest krwawienie a potem śluz wiec sama nie wiem?
pomożcie
Nati śluz może pojawić się nawet 2tyg przed cieczką, przeźroczysty lub żółty Jak będzie miała już dostać cieczke to zauważysz, bo srom się wtedy znacznie powiększa, no a potem krwawienie, najpierw ciemniejsze, potem coraz jaśniejsze A co do wąchania przez psy, to zauważyłam, że moje obwąchują i liżą suczke jakiś czas przed cieczką, jak dostanie to jest 9 dni spokój nie zaczepiają jej, a potem to już wariacja na całego i trzeba ich zamykać