Czesanie
a no można go stosować właśnie na włosy dzień przed myciem np. wieczorem nasmarować i całą noc a później rano umyć , tylko trzeba czymś głowę owinąć bo poducha cała tłusta będzie, można też smarować skórę na zasadzie takiej maski odżywczej. Bardzo polecany jest dla osób z łuszczycą. No i w kuchnio też się sprawdza np. przy naleśnikach
Nie jestem w tych sprawach ekspertem ale ja również miałam trochę problemów z włosem Czelki mimo, że używałam kosmetyków LL. Myślę, że poprostu włos jej się zaczął zmieniać dlatego poradziłam się Pani Krysi i od pewnego czasu przeszłam na All System. Na razie jestem zadowolona, choć mam jeszcze w zapasie kosmetyki Vulpes ale jeszcze ich nie używałam.Teraz trochę popielęgnuję włos All Systemem (szampon, odżywka i krem). Myślę, że co jakiś czs trzeba zmieniać kosmetyki bo przecież i my też zmieniamy szampony do włosów, nie trzymamy się cały czas jednego. Ja nie korzystam raczej z porad pań ze sklepów zawsze pytam tych co się znają i mają doświadczenie w hodowli piesków tej rasy. Kiedyś nawet spotkałam się z radą pana od pseudohodowli, że aby psiaki miały piękny włos wystarczy karmić je codziennie kiszoną kapustą. U nas w sklepach też nie kupuję kosmetyków bo juz trzy razy kupiłam i po jednokrotnym użyciu wyrzuciłam a wcale nie były tanie. Zawsze kupuję u Pani Krysi a jak mam problem ona chętnie mi coś doradzi. Pa.
mam grzbień metalowy-taki szerszy i bardzo gęsty,mam pudlówkę i szczotkę igłową-brak mi z włosia
czy może być z naturalnego włosia taka jak dla ludzi?-jadę dziś do sklepu fryzjerskiego po zakupy do salonu i widziałam w katalogu kilka różnej wielkości z naturalnego włosia i coś z włosiem z dzika.Proszę o porade w tej sprawie
ręce mi opadają...Luna znowu ma kołtuny-wystarczyło w sb i wzoraj jej nie wyczesa(byłam w pracy,mieliśmy akcje promocyjną,dłużej zostałam,po powrocie padałam) i spacer do parku oraz 2 dni na ogrodzie....łapki i brzuch...na łapkach mogę delikatnie powycinać...może zgodzi się na współprace i rozczeszę,ale brzuch....musiała hyba lata z rana po mokrej trawie...brzuch musze wygolić ałmiek,łapki przyciąć delikatnie....i rozczesać ją...ogólnie grzbiet i boki nie są tragiczne;ale musze kupić szczotkę z włosiem,zmienić szapmon dla niej,bo widzę że all systems juz jej nie służy-włos taki zrobił się matowy i przesuszony
czy może być z naturalnego włosia taka jak dla ludzi?-jadę dziś do sklepu fryzjerskiego po zakupy do salonu i widziałam w katalogu kilka różnej wielkości z naturalnego włosia i coś z włosiem z dzika.Proszę o porade w tej sprawie
ręce mi opadają...Luna znowu ma kołtuny-wystarczyło w sb i wzoraj jej nie wyczesa(byłam w pracy,mieliśmy akcje promocyjną,dłużej zostałam,po powrocie padałam) i spacer do parku oraz 2 dni na ogrodzie....łapki i brzuch...na łapkach mogę delikatnie powycinać...może zgodzi się na współprace i rozczeszę,ale brzuch....musiała hyba lata z rana po mokrej trawie...brzuch musze wygolić ałmiek,łapki przyciąć delikatnie....i rozczesać ją...ogólnie grzbiet i boki nie są tragiczne;ale musze kupić szczotkę z włosiem,zmienić szapmon dla niej,bo widzę że all systems juz jej nie służy-włos taki zrobił się matowy i przesuszony
-
Może spróbuj jakiś środek do czesania, coś innego niż woda+ odżywka.
Ja dla moich mam MrGroom Coat&Skin Conditioner i jest fajna Możesz też spróbować wzmocnić ją "od środka" tj. dawać suplementy na włosy. Moje dostają Kerabol
Mnie do czesania wystarcza praktycznie tylko szczotka z włosia i pudlówka do łapek.
Myślę, że szczotka ludzka będzie ok ( choćby dlatego, że słynny MP to jest ludzka szczotka) zwróć tylko uwagę, żeby miała dodatkowo oprócz włosia taki rozczesywacz tj twarde igiełki nie z włosia naturalnego
Ja dla moich mam MrGroom Coat&Skin Conditioner i jest fajna Możesz też spróbować wzmocnić ją "od środka" tj. dawać suplementy na włosy. Moje dostają Kerabol
Mnie do czesania wystarcza praktycznie tylko szczotka z włosia i pudlówka do łapek.
Myślę, że szczotka ludzka będzie ok ( choćby dlatego, że słynny MP to jest ludzka szczotka) zwróć tylko uwagę, żeby miała dodatkowo oprócz włosia taki rozczesywacz tj twarde igiełki nie z włosia naturalnego
tu inne stronki ze szczotkami
[Edit by Admin: Link nie działa]
http://www.veba.pl/product-pol-856-Szcz ... -duza.html
ta sama szczotka w różnych cenach ,szczotka firmySibel:)
[Edit by Admin: Link nie działa]
http://www.veba.pl/product-pol-856-Szcz ... -duza.html
ta sama szczotka w różnych cenach ,szczotka firmySibel:)