Czesanie

Jak dbamy o nasze psy
Olka

Post autor: Olka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

To na razie ją rób na tym bio-groomie super cream Do rozczesywania rozrób jakąś odżywkę, nie wiem jakie tam masz, ewentualnie dodaj trochę jedwabiu do tej rozrobionej odżywki.
Kiche

Post autor: Kiche » pn lis 14, 2016 6:59 pm

teraz używam z ISB dla długowłosych, wcześniej w all systemie kąpałam.

tak tylko chciałam napisać,że mi chodziło o nawilżanie a nie natłuszczanie pomyliłam się, gubię się jeszcze w długowłosych i tej terminologii
alfik87

Post autor: alfik87 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

a no można go stosować właśnie na włosy dzień przed myciem np. wieczorem nasmarować i całą noc a później rano umyć , tylko trzeba czymś głowę owinąć bo poducha cała tłusta będzie, można też smarować skórę na zasadzie takiej maski odżywczej. Bardzo polecany jest dla osób z łuszczycą. No i w kuchnio też się sprawdza np. przy naleśnikach
iwona_k1

Post autor: iwona_k1 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

OK
Piorun

Post autor: Piorun » pn lis 14, 2016 6:59 pm

a wiecie,że olejek kokosowy działa chłodząco i podobno poprawia apetyt kiedyś miałam pogawędke z panią właśnie w sklepie ze zdrową żywnością
natka1641

Post autor: natka1641 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

w ostatnich dniach zauważyłam,że Lunia chyba więcej podszerstka produkuje...ten malutki meszek blisko skórki zatrzyna nam kołtunić się...więc wieczorkiem dłużej czeszemy się już.Czy to ma związek z porą roku?
Jakoś nigdy na to nie zwracałam uwagi..a może to poprostu znowu na sezon grzewczy
darek

Post autor: darek » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Podejrzewam że im częściej obcinasz tym więcej podszerstka narasta ;p jest to całkowicie normalne jest to także kwestia genów
natka1641

z obcinaniem to ja wiem;pamiętam,że każdej zimy więcej mamy czaseania,nawilżania itp.
karetina

Post autor: karetina » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Nie jestem w tych sprawach ekspertem ale ja również miałam trochę problemów z włosem Czelki mimo, że używałam kosmetyków LL. Myślę, że poprostu włos jej się zaczął zmieniać dlatego poradziłam się Pani Krysi i od pewnego czasu przeszłam na All System. Na razie jestem zadowolona, choć mam jeszcze w zapasie kosmetyki Vulpes ale jeszcze ich nie używałam.Teraz trochę popielęgnuję włos All Systemem (szampon, odżywka i krem). Myślę, że co jakiś czs trzeba zmieniać kosmetyki bo przecież i my też zmieniamy szampony do włosów, nie trzymamy się cały czas jednego. Ja nie korzystam raczej z porad pań ze sklepów zawsze pytam tych co się znają i mają doświadczenie w hodowli piesków tej rasy. Kiedyś nawet spotkałam się z radą pana od pseudohodowli, że aby psiaki miały piękny włos wystarczy karmić je codziennie kiszoną kapustą. U nas w sklepach też nie kupuję kosmetyków bo juz trzy razy kupiłam i po jednokrotnym użyciu wyrzuciłam a wcale nie były tanie. Zawsze kupuję u Pani Krysi a jak mam problem ona chętnie mi coś doradzi. Pa.
natka1641

mam grzbień metalowy-taki szerszy i bardzo gęsty,mam pudlówkę i szczotkę igłową-brak mi z włosia

czy może być z naturalnego włosia taka jak dla ludzi?-jadę dziś do sklepu fryzjerskiego po zakupy do salonu i widziałam w katalogu kilka różnej wielkości z naturalnego włosia i coś z włosiem z dzika.Proszę o porade w tej sprawie

ręce mi opadają...Luna znowu ma kołtuny-wystarczyło w sb i wzoraj jej nie wyczesa(byłam w pracy,mieliśmy akcje promocyjną,dłużej zostałam,po powrocie padałam) i spacer do parku oraz 2 dni na ogrodzie....łapki i brzuch...na łapkach mogę delikatnie powycinać...może zgodzi się na współprace i rozczeszę,ale brzuch....musiała hyba lata z rana po mokrej trawie...brzuch musze wygolić ałmiek,łapki przyciąć delikatnie....i rozczesać ją...ogólnie grzbiet i boki nie są tragiczne;ale musze kupić szczotkę z włosiem,zmienić szapmon dla niej,bo widzę że all systems juz jej nie służy-włos taki zrobił się matowy i przesuszony
aniagrzesiek2

Post autor: aniagrzesiek2 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Może spróbuj jakiś środek do czesania, coś innego niż woda+ odżywka.
Ja dla moich mam MrGroom Coat&Skin Conditioner i jest fajna Możesz też spróbować wzmocnić ją "od środka" tj. dawać suplementy na włosy. Moje dostają Kerabol

Mnie do czesania wystarcza praktycznie tylko szczotka z włosia i pudlówka do łapek.

Myślę, że szczotka ludzka będzie ok ( choćby dlatego, że słynny MP to jest ludzka szczotka) zwróć tylko uwagę, żeby miała dodatkowo oprócz włosia taki rozczesywacz tj twarde igiełki nie z włosia naturalnego
akro

Post autor: akro » pn lis 14, 2016 6:59 pm

gdzieś wcześniej podawałam fajna, ludzką szczotke, podobną do MP, za chyba nie wiecej niz 10 zl. U mnie już drugi rok się sprawdza.
alfik87

Post autor: alfik87 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

[Edit by Admin: Link nie działa] to ta szczotka polecana przez Karolę, ja również sobie ją bardzo chwale i faktycznie jest trwała. No i tanie;)
Megi nie zastawiaj się tylko kupuj;)
Caroline

Post autor: Caroline » pn lis 14, 2016 6:59 pm

tu inne stronki ze szczotkami

[Edit by Admin: Link nie działa]
http://www.veba.pl/product-pol-856-Szcz ... -duza.html
ta sama szczotka w różnych cenach ,szczotka firmySibel:)
natka1641

kochane jesteście...jutro dokonam zakupu
ODPOWIEDZ