Fryzjer
a ja się cieszę,że są już wakacje i w ciągu dwóch miesięcy odpocznę od uczniów wstawiających podobne teksty do Twoich :kwasny:
i nie decyduj się pochopnie na obcinanie, bo często włos staje się twardy, nie układa się i ciężej go pielęgnować :kwasny: poza tym nie wiesz, jaki włos będzie miał Twój maluch po wymianie włosa, jeśli już chcesz ścinać to tak,jak napisała Marta, najlepiej po wymianie włosa :]
i nie decyduj się pochopnie na obcinanie, bo często włos staje się twardy, nie układa się i ciężej go pielęgnować :kwasny: poza tym nie wiesz, jaki włos będzie miał Twój maluch po wymianie włosa, jeśli już chcesz ścinać to tak,jak napisała Marta, najlepiej po wymianie włosa :]
Spróbuj zrobić tak jak mówi renia, tylko nic mu nie podcinajcie Bo jak się raz podetnie to końca nie ma, a tak za miesiąc będą mu same ładnie opadać już A jak mu zrobisz kucyk to możesz te włoski na pyszczu przyklepać żelem Ja mam taki->http://www.1allsystems.pl/Product.asp?CategoryID=6C40FC51-4431-4417-BB11-A8DEA8EABEA4&ProductID=2FBA0C9E-8BDD-4167-8F28-D2995D88C199 już mu nim robiłam i ładnie oczka było widać, a jak nie żelem to nawet wodą troszkę przyklepać
To wcale nie jest tak że obetniesz psiaka i masz czesanie i i kołtuny z glowy.. no chyba że non stop na dosłowne zero... Moim zdaniem nie warto gorzej sie pielegnuje taki włos niż długi.. a problem kołtunów i tak nie znika... Pozatym włosy odrastają grubsze.. sztywniejsze. Ale to tylko mój punkt widzenia
zebyśmy my miały wiecej roboty z przenoszeniem tzn dziewczyny bo ja ostatnio zadko cos robie
A co do włosów to nie wiem czy sie wzmacnia...zalezy jak patrzec.
Mam psa twardowłosego z miekim włosem/wzorzec mówi ze ma byc twardy a jest miekki/ i miekowłosego z twardym
Podejrzewam ze jakby zgoliła Luny miała by twardy ale nie moge sobie na to pozwolic bo sie wystawiamy w miesjach gdzie ma golone/tył,szyja i czoło oraz uczy/ ma twardszy ten odrastajacy
Dżeki obciewty jakeis dwa lata temu ma włos straszny,twardy
A co do włosów to nie wiem czy sie wzmacnia...zalezy jak patrzec.
Mam psa twardowłosego z miekim włosem/wzorzec mówi ze ma byc twardy a jest miekki/ i miekowłosego z twardym
Podejrzewam ze jakby zgoliła Luny miała by twardy ale nie moge sobie na to pozwolic bo sie wystawiamy w miesjach gdzie ma golone/tył,szyja i czoło oraz uczy/ ma twardszy ten odrastajacy
Dżeki obciewty jakeis dwa lata temu ma włos straszny,twardy
to zapoznaj się jeszcze raz z regulaminem
ja nie rozumiem problemu, wrzucasz słowo w wyszukiwarkę i wyskakuje Ci odpowiedni temat - to takie trudne czy poprostu olewasz wszystko i wszystkich, bo po co masz się wysilać, jak ktoś i tak zrobi to za Ciebie my możemy szukać wątków, żeby przenosić Twoje posty, ale Ty wysilić się nie możesz
no chyba, że chcesz zostać usunięta z forum, bo jak uzbierasz 5 ostrzeżeń to zostaniesz zbanowana
ja nie rozumiem problemu, wrzucasz słowo w wyszukiwarkę i wyskakuje Ci odpowiedni temat - to takie trudne czy poprostu olewasz wszystko i wszystkich, bo po co masz się wysilać, jak ktoś i tak zrobi to za Ciebie my możemy szukać wątków, żeby przenosić Twoje posty, ale Ty wysilić się nie możesz
no chyba, że chcesz zostać usunięta z forum, bo jak uzbierasz 5 ostrzeżeń to zostaniesz zbanowana
Każdy groomer POWINIEN powiedzieć właścicielowi psa długowłosego zanim chwyci za nożyczki lub maszynkę
-każdy włos jest inny/jak u ludzi,jeden ma suche drugi tłuste włosy/
-struktura włosa po obcięciu może sie zmienić,może stać się falujący lub nawet kręcony
-wycinanie włosów przy oczach jest niewskazane/włosy są coraz sztywniejsze i kierują sie w stronę oka/
-obcinanie włosów nie wzmacnia ich
Każdy właściciel psa długowłosego powinien zdać sobie sprawę ,że czeka go mozolna praca aby był piękny i zadbany a nie obolony na łyso/co w niektórych wypadkach jest koniecznością/,bo właścicielowi nie chiało sie czesać.
życzę Wam, żeby Wasze psy długowłose były zawsze wyszesane bo naprawdę tylko konsekwencja +dobre kosmetyki + dobry sprzęt dają efekty
-każdy włos jest inny/jak u ludzi,jeden ma suche drugi tłuste włosy/
-struktura włosa po obcięciu może sie zmienić,może stać się falujący lub nawet kręcony
-wycinanie włosów przy oczach jest niewskazane/włosy są coraz sztywniejsze i kierują sie w stronę oka/
-obcinanie włosów nie wzmacnia ich
Każdy właściciel psa długowłosego powinien zdać sobie sprawę ,że czeka go mozolna praca aby był piękny i zadbany a nie obolony na łyso/co w niektórych wypadkach jest koniecznością/,bo właścicielowi nie chiało sie czesać.
życzę Wam, żeby Wasze psy długowłose były zawsze wyszesane bo naprawdę tylko konsekwencja +dobre kosmetyki + dobry sprzęt dają efekty
My goliliśmy głowe Szamanowi/CTR ze schronu / pod pełną narkozą ale to tylko i wyłacznie dla jego bezpieczeństwa bo miał całą głowe w pozlepianym z g... włosami,razem z oczami uszami i faflami...
chociaz pies jest staraasznie grzeczny i mozna zrobic wszystko.
ale narokoza przy shih to...ja bym radziła zapomniec o narkozie....
u nas na osiedlu był shih,pisałam o nim,bałs ie panicznie nozyczek bo go podobno fryzjerka uszkodziął keidys,dostawał az skretu i tzresiawki. Był dwa razy w roku golony na zero u weta pod narkozą....
młody piesek miał dwa lata...niedawno podczas golenia odszedł....
chociaz pies jest staraasznie grzeczny i mozna zrobic wszystko.
ale narokoza przy shih to...ja bym radziła zapomniec o narkozie....
u nas na osiedlu był shih,pisałam o nim,bałs ie panicznie nozyczek bo go podobno fryzjerka uszkodziął keidys,dostawał az skretu i tzresiawki. Był dwa razy w roku golony na zero u weta pod narkozą....
młody piesek miał dwa lata...niedawno podczas golenia odszedł....