Fu-Lin
HODOWLA PEKIŃCZYKÓW I SHIH-TZU FU-LIN MA ZASZCZYT POINFORMOWAC żE BRAT DOLCE VITA/SHILA/, DON DREEDEK FU-LIN ,DZISIAJ W BYDGOSZCZY BYŁ NA TRZECIEJ SWOJEJ WYSTAWIE,OTZYMAL TRZECI TYTUL ZWYCIEZCA MLODZIEZY I TYM SAMYM ZOSTAL MLODZIEZOWYM CHAMPIONEM POLSKI.
/Czy ktoś ma jakieś pytania odnośnie mojej hodowli?/
/Czy ktoś ma jakieś pytania odnośnie mojej hodowli?/
Pani Grażyno! Nie przypominam sobie, aby pytała mnie Pani czy może umieścić na swojej stronie zdjęcia mojego autorstwa z wystawy w Ustroniu !!!!! (Emanuela Fu-Lin) Każdy potrafi poprosić bądź powiadomić o publikacji fotek a Pani nie, po prostu sobie je przywłaszcza! Bardzo nie ładnie. Proszę o ich usunięcie bądź o info, iż nie są Pni własnością. Jeżeli otrzymała je Pani od Mirki to na pewno powiedziała, że są moje!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Powiedziałam, że ma Pani je usunąć natychmiast, jeżeli nie ma wzmianki kto je wykonał!!!!! A te fotki Emanuela dostała jedynie Mirka!!!! Tak jak kiedyś pisano na forum ma Pani we krwi przywłaszczanie sobie fotek a to zwykła kradzież, kodeks karny się kłania. Trzeba było fotki na wystawie robić a nie chodzić i plotkować. Jeżeli ich Pani nie usunie zwrócę się z tą sprawą tam gdzie trzeba, nie odpuszczę niestety, bo Pani bezczelność nie zna granic.
-
PYTANIE: W jaki sposób przedstawia się sprawa praw autorskich przy wykorzystaniu zdjęć umieszczanych na różnych stronach internetowych? Dajmy na to, prowadzę serwis krajoznawczy, w którym to utworzyłem dział - Australia. Zostały w nim wykorzystane zdjęcia z różnych serwisów, w tym z serwisu (przykładowo) australiana.net.pl. Wszystkie wykorzystane zdjęcia mają w podpisie z jakiego źródła pochodzą. Na stronie australiana.net.pl nie ma w żadnym miejscu informacji, że nie można wykorzystywać, czy też kopiować materiałów na niej zawartych. Wykorzystane zdjęcia nie są też autorstwa osoby prowadzącej serwis australiana.net.pl. Czy w jakiś sposób zostaną złamane prawa autorskie przez to, że zamieszczę przedmiotowe zdjęcia?
FRAGMENT ODPOWIEDZI: Tak, będzie to złamanie autorskich praw majątkowych do opisanych zdjęć przez Pana. Dla ochrony żadnego utworu w rozumieniu prawa autorskiego (w tym zdjęć) nie jest potrzebne wyraźne zastrzeżenie. (...)
Naruszeniem jest umieszczenie gdziekolwiek zdjęć przez kogokolwiek innego niż ich autora (ewentualnie dalszego posiadasza praw autorskich majątkowych jeśli zostały mu przekazane).
FRAGMENT ODPOWIEDZI: Tak, będzie to złamanie autorskich praw majątkowych do opisanych zdjęć przez Pana. Dla ochrony żadnego utworu w rozumieniu prawa autorskiego (w tym zdjęć) nie jest potrzebne wyraźne zastrzeżenie. (...)
Naruszeniem jest umieszczenie gdziekolwiek zdjęć przez kogokolwiek innego niż ich autora (ewentualnie dalszego posiadasza praw autorskich majątkowych jeśli zostały mu przekazane).
Pani Grażyno, proszę o dokładne zapoznanie się z tekstem powyżej, który przytoczyły dziewczyny - oczywiście pożądane jest tu czytanie ze zrozumieniem! Po rozmowie z Mirką już wiem, że Pani też już bardzo dobrze wie czyje są zdjęcia! Mirka mnie przepraszała dziwiąc się, że Pani nie pisze, czyje zdjęcia wykorzystuje na stronie, ona zawsze pisze kto jest autorem z godnie z prawem autorskim, tym bardziej, że jest to publikacja w internecie. Tak nawiasem mówiąc fotka Shili z Nowej Rudy też jest moja a nie Janka. Wobec powyższej sytuacji domagam się usunięcia bądź info kto jest autorem zdjęć. Teraz działa już Pani z pełną świadomością, wiedząc kto jest autorem fotek. A to już jest karalne. Już mam taką sprawę za sobą, jak ukazały się moje zdjęcia bezprawnie na NK. 5 lat studiowania prawa i napisanie pracy z prawa karnego spowodowało, iż jestem bardzo przeczulona na wszelkie łamanie prawa.
Nullum crimen sine poena
Pozdrawiam.
Nullum crimen sine poena
Pozdrawiam.