Marta - gratulacje ... i pozostałym wystawiającym również . Nie martw sie przecież to są początki a poza tym pamiętaj że często do klasy młodzieży czy pośredniej pieski wygrywaja , ale kiedy nastepuje już ten okres " po rozwojowy "wtedy wiele piesków po prostu znika z ringów bo "konkurencja" sie "rozrosła " i wygrywa . Powiem Ci z własnego doświadczenia , choć skromnego , że można wiele osiągnąć nawet z mniej "znanym " pieskiem czego przykładem jest Morganek , który ani " świetnego" przydomka nie ma ani też ja nie jestem znanym hodowcą a jednak i zwycięstwo rasy mamy na swoim koncie i NDPwR i CACIB i Championa i wiele złotych medali często w silnej konkurencji . Tak że głowa do góry i naprzód - jesli Wam tylko sprawia to przyjemność i satysfakcję
a teraz czekamy na zdjęcia
CAC Radom 23.05.10r.
nie widzę powodu do narzekań, drugi to dobrze. gorzej jakby zszedł bez lokaty z oceną bdb lub db.
poza tym nie ma tak,że zawsze od razu się wygrywa...
psy są różne, nie ma co ukrywać,że w topowych hodowlach i nie tylko, są coraz lepsze.
jeśli pies dostaje ocenę doskonałą, znaczy że taki jest, a ten na pierwszej lokacie jest zwyczajnie jeszcze lepszy.
poza tym nie ma tak,że zawsze od razu się wygrywa...
psy są różne, nie ma co ukrywać,że w topowych hodowlach i nie tylko, są coraz lepsze.
jeśli pies dostaje ocenę doskonałą, znaczy że taki jest, a ten na pierwszej lokacie jest zwyczajnie jeszcze lepszy.
-
Reniu, dziękuję za wsparcie. Już mi lepiej, miałam z nim jechać do Płocka, ale muszę chwilę odpocząć od wystaw więc ten weekend i kilka następnych spędzimy w domu.
Czekamy na rozpoczęcie oceniania
Chodzimy po raz pierwszy
Wygrani i przegrani
Ola, ja to wszystko wiem. I nawet tym razem wiem dlaczego. Niemniej jednak tak zwyczajnie po ludzku chciałabym, żeby wygrał, czy to coś złego?
Czekamy na rozpoczęcie oceniania
Chodzimy po raz pierwszy
Wygrani i przegrani
Ola, ja to wszystko wiem. I nawet tym razem wiem dlaczego. Niemniej jednak tak zwyczajnie po ludzku chciałabym, żeby wygrał, czy to coś złego?
-
Nie wiem czy ma (ale teraz jak patrzę to ma, chyba nogi bardziej mu muszę odstawiać), ale faktem jest, że sędzina powiedziała, że jest odrobinę dłuższy i przez to młode mięśnie nie trzymają mu w chodzie teraz kręgosłupa jak powinny powiedziała, też że jak mu się te mięśnie wzmocnią to długość będzie jego atutem (i to mnie pociesza).