Fryzury

Jak dbamy o nasze psy
Jack204

Post autor: Jack204 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

mi również farbowanie psów nie podoba się. psom to do niczego nie jest potrzebne więc po co to robić. do tego w większości przypadków takie farbowanie wygląda tandetnie.
a psy rozróżniają kolory, ale mniejszą paletę barw i dlatego widzą mniej kolorowo. ma swoją ocenę kolorów dokonują raczej na podstawie kontrastów np. niebieska piłka na białym śniegu będzie bardzo dobrze widoczna ale pomarańczowa piłka na plażowym piasku - już dużo gorzej... z tego, co pamiętam to psy bardzo dobrze widzą kolory niebieski i żółty, dlatego dobrze w tych kolorach kupować zabawki
Fudo

Post autor: Fudo » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Co Wy na to ?????
graczyk77

Post autor: graczyk77 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

powiem tak bardzo twórcza praca i jest piękna ale ja jednak wolę prostotę i naturę ale jack sparow mi się widzi
Jack204

Post autor: Jack204 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

hehe uśmiałam się, bo naprawdę ciekawie wykonane. ale jestem na nie jak to dziewczyny wyżej ujęły, bo choc ciekawe dla oka, to zupełnie bez sensu dla psiaków. chyba żaden nie lubi stac tyle godzin i byc farbowany i cudowany... psom to nie jest do szczęscia potrzebne.
iwona_k1

Post autor: iwona_k1 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

śmieszne ale bez sensu. Po co farbować psy jak im to do szczęścia otrzebne nie jest ? Chyba lepiej się z nimi pobawić, poprzytulać... a nie takie coś im robić ? Jestem na NIE ale to nawet dobrze że Pani Renia dodała te fotki... trochę się weselej zrobiło
Jolanta

Post autor: Jolanta » pn lis 14, 2016 6:59 pm

ha ha, ma spodenki jak Elvis
iwona_k1

Albo tą babkę

wiem, temat o fryzurach al taki ,,dodatek
lesik92

Post autor: lesik92 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Zgadzam się z Tobą. Nie wiem po co oni to robili? żeby zwrócić na siebie uwagę, czy wydać kasę?
Niektóre są nawet fajne, ale niektóre - duuża przesada

Maja a ta baba to ma taką sztuczną czapkę, czy psa sobie na głowę położyła bo nie rozróżniam D Czapka chyba nie?
iwona_k1

No właśie - te wszystkie ,,fryzurki, które dała Renia robi ta sama babka. Ona chyba chce Nobla dostać :kwasny:
adm-tg
Site Admin

Post autor: adm-tg » pn lis 14, 2016 6:59 pm

sorki, ale tu już muszę się odezwać:

bardzo dziwne jest to, że farby do zwierząt próbowane są na zwierzętach nie?

poza tym, psy są farbowane barwnikami spożywczymi i nic złego im sie nie dzieje

a fryzura jest może nie za bardzo codzienna, ale jest ona jak kazda inna, poprostu dziełem bardzo zdolnego groomera, który przez to pokazuje swój kunszt.

Zgadzam się, że niektóre są zbyt wymyślne, ale z drugiej strony ile trzeba pracy i umiejętności żeby coś takiego stworzyć. Najlepiej jest krytykowac i sie oburzać, zamiast docenic czyjąś prace, jakkolwiek dziwaczna by się nie wydawała.

[Edit by Admin: Link nie działa] -> np ta nie przeszkadza w niczym psu, jest zwyczajnie kolorowa. Czarne teriery tez się rzeźbi (nadając odpowiednią forme) i nie wygladaja ani dziwacznie ani im to w niczym nie przeszkadza. Ba podejrzewam nawet ze gdyby ktos je pokolorował we wszystkich kolorach tęczy, nie odczułyby róznicy i ani troche nie przeszkadzałoby im to w zyciu.

a te wszystkie dodatki to tylko do zdjęc, przecież pies w tym nie biega
iwona_k1

Pies to pies. Jak ktoś chce z psa zrobić konia, to niech sobie go kupi. jak nie ma kasy na konia czy tam coś innego to niech maskotkę kupi a nie psa farbuje !

A po za tym każdy ma swoje zdanie. Ale widzę, że większość się ten pomysł nie podoba...
Kiche

Post autor: Kiche » pn lis 14, 2016 6:59 pm

jak dla mnie to cienki argument, wysil się

w takim razie zawody groomerskie, warsztaty są niepotrzebne bo pies to pies i ma być taki jakim Bóg go stworzył.
to po co obcinanie shih tzu czy innych ras? przecież wg wszystkich znaków na niebie i ziemi powinny mieć długi włos, najlepiej nieczesany, skoro to tylko pies.
i jak wiele osób tłumaczy, pies pochodzi od wilka, czyli nie można go za często kąpać i wiele innych ciekawych rzeczy

ja tam uważam,że wiele osób zamiast psa powinno mieć zabawkę nie będę tu pokazywać palcem kto, bo to nieładnie
iwona_k1

Nie muszę się wysilać. A mi chodzi TYLKO O FARBOWANIE PSÓW bo ścinanie mi w ogóle nie przeszkadza. A w tekście, który napisałaś małymi literami wskazałabyś pewnie mnie, bo widzę, że wg Ciebie mam 0 pojęcia o psach.
A to, że większości się ten pomysł nie podoba, to ja nie jestem laleczką-pacynką, z którą można robić, co się chce i która się przyporządkowuje do większości. MI SIĘ PO PROSTU TEN POMYSŁ NIE PODOBA I NIE ZE WZGLĘDU, żE WIĘKSZOśCI TEż NIE.

POZDAWIAM !!!
Kiche

Post autor: Kiche » pn lis 14, 2016 6:59 pm

i super o to chodzi, o własne zdanie

ja również niezmiennie serdecznie pozdrawiam :]
adm-tg
Site Admin

Post autor: adm-tg » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Maja, ja sie naprawde nie czepiam,nie o to mi teraz chodzi ale wczesniej napisałas ze jak ktos chce konia to niech kupi konia a nie przerabia psa, a to tylko strzyzenie. Farbowac nie trzeba bo pudle bywaja brązowe.
Czyli Ci to nie przeszkadza.

Wybierz jedną wersje.

A ja uwielbiam pandy wielkie, mam sobie kupić ? Czy by było cos złego w tym ze w psie miałabym namiastke jej wygladu?
ODPOWIEDZ