Danuta i Impresja Ad Acte
Witam Pani Danusiu!
Cieszę się że z Czelsi jest już lepiej i życzę żeby te złe dni pojawiały się jak najrzadziej :smt056
Tobi co prawda nie ma włosków do ziemi ale i tak trochę nimi zamiata i w sumie niezależnie od pory roku kąpię go co tydzień.
Co do reszty pytań to niestety nie pomogę bo sama chętnie podepnę się pod nie i poczytam odpowiedzi tych dziewczyn które bardziej się znają
Może ma Pani jakieś fotki Czelsi bo chętnie bym popatrzyła na tą śliczną mordkę - z resztą pewnie nie tylko ja
Pozdrawiam serdecznie
Cieszę się że z Czelsi jest już lepiej i życzę żeby te złe dni pojawiały się jak najrzadziej :smt056
Tobi co prawda nie ma włosków do ziemi ale i tak trochę nimi zamiata i w sumie niezależnie od pory roku kąpię go co tydzień.
Co do reszty pytań to niestety nie pomogę bo sama chętnie podepnę się pod nie i poczytam odpowiedzi tych dziewczyn które bardziej się znają
Może ma Pani jakieś fotki Czelsi bo chętnie bym popatrzyła na tą śliczną mordkę - z resztą pewnie nie tylko ja
Pozdrawiam serdecznie
Ja uważam, że może Pani spokojnie kąpać co 2 czy nawet 2,5 tyg, z resztą sama Pani widzi kiedy ta kąpiel jest potrzebna. Ja tak robię, jak widzę, że włos jest mocno zabrudzony to do kąpieli. Natomiast, w niektórych sytuacjach wystarczy umyć łapki. Jak moje psiaki chodzą w ubrankach to ten włos nie jest tak szybko brudny, wobec tego nie kąpię co 7 dni. Odrębną sprawę stanowią wąsy i bródka, je przemywam jak najczęściej. Stosuję kosmetyki i odżywki z Lasera ale i od czasu do czasu natłuszczam włos - z Bio Gromu Super Cream Coat Conditioner - to kuracja olejowa dla skóry i włosa, proszę też spróbować. Albo tak jak radzi Coco Cieszę się, że suńka czuje się lepiej Pozdrawiam.
-
ja teraz używam oliwki dr Lucy i jestem zadowolona, ale krótko - więc o efektach nie mogę mówic do końca. i też z wodą używam do psikania i rozczesywania włosa.
natomiast kąpię co 2-3 tygodnie teraz. ale widzę, ze psiaki się hmmm... pocą, w każdym bądź razie czasem szybciej czasem wolniej, ale czuc, zwł. od Fanulki, ze kąpiel jest konieczna. ale one dużo latają więc nie ma się co dziwic, zwł. że w taką pogodę chodzą przeważnie w ortalionowych nieprzepuszczających kombinezonach.
natomiast kąpię co 2-3 tygodnie teraz. ale widzę, ze psiaki się hmmm... pocą, w każdym bądź razie czasem szybciej czasem wolniej, ale czuc, zwł. od Fanulki, ze kąpiel jest konieczna. ale one dużo latają więc nie ma się co dziwic, zwł. że w taką pogodę chodzą przeważnie w ortalionowych nieprzepuszczających kombinezonach.
Witam serdecznie. Ostatnio nie udzielałam się na forum. Czytałam tylko wszystkie nowe wpisy ale jakoś brakowało czasu aby coś od siebie napisać. U nas teraz wszystko w porządku. Czelka dość dobrze znosi zimę. Oczywiście jak są duże mrozy to nie wychodzimy na długie spacery bo pomimo cieplutkiego ubranka łapeczki marzną. Ale gdy mróz odpuszcza to bardzo lubi pohasać po śniegu. Łapki oczywiście przed każdym wyjściem smaruję wazeliną. Jeśli chodzi o kąpanie to jednak muszę ją kąpać nie rzadziej jak co 10 - 12 dni bo później robi się taki malutki śmierdziuszek a śpimy razem. Mimo że wygląda jeszcze na czystą to zapaszek już nie taki. Właśnie już próbuje wdrapać się na kolana, bo jak ja śmiem być przy komputerze zamiast zajmować się nią. Taka rozpieszczona ta moja "myszka", już przyniosła zabawkę żeby jej rzucać. Będę musiała się z nią pobawić żeby zużyła trochę energii bo zacznie dokuczać kotu.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
Mam prośbę. Chciałabym zamieścic kilka fotek ale nie potrafię. Zawsze proszę Agnieszkę ale może nie mieć czasu. Jeśli Ktoś z Was miałby troszkę wolnego czasu i chciałby mi pomóc to proszę podać swój e-mail , prześlę zdjęcia.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
Mam prośbę. Chciałabym zamieścic kilka fotek ale nie potrafię. Zawsze proszę Agnieszkę ale może nie mieć czasu. Jeśli Ktoś z Was miałby troszkę wolnego czasu i chciałby mi pomóc to proszę podać swój e-mail , prześlę zdjęcia.
Dziękuję Wszystkim za chęć pomocy przy wstawianiu fotek i wogóle jest mi bardzo miło pobyć z Wami na forum i gdy tylko mam czas jestem z Wami. Jak już pisałam czuję się tu wsród przyjaciół i chętnie korzystam z Waszych porad oraz oczywiście oglądam wspaniałe fotki, które zawsze poprawiają mi nastrój. Mam pytanko. Był na stronie głównej temat - Pielęgnacja, dosyć często do niego zaglądałam aby się o czymś upewnić albo dowiedzieć a teraz nie mogę znaleźć, czy już go nie ma, czy ja taka gapa. Pozdrawiam.
Witamy Wszystkich Forumowiczów. Dzisiaj Czelka skończyła 2 latka. Przykro mi, że jej urodziny przypadły akurat na nawrót jej choroby, bo właśnie zmienia się pogoda a zmiany pór roku wywołują u niej nawroty choroby. Ale już jesteśmy po najgorszym i wychodzimy z dołka. Jutro ostatnie zastrzyki a dzisiaj już była na pierwszym od 2 tygodni spacerku w parku, choć z powrotem niosłam ją na rękach ale troszkę już sama pospacerowała. No niestety musimy przywyknąć do tych zapaści, mam nadzieję, że następna będzie nie wcześniej jak na jesieni. Pozdrawiamy wszystkie psiaczki i ich właścicieli. Pa.