Nasza Miya.

Przedstawiamy się
Jolanta

Post autor: Jolanta » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Zamiast samego oleju, można stosować OMEGAN. Jest to "odżywka" z kwasami omega. świetna na skórę i włos
Jack204

Post autor: Jack204 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

albo olej z pestek winogron ja dawałam tez ario vital.
najlepiej kupić małe opakowanie i spróbować a z wetami to tak często jest, że wiedzą swoje i koniec. zawsze pytaj dlaczego nie. bo znam wielu wetów, którzy polecają np. Acanę moje jedzą chętnie Acanę czy Orijen, nie widzę żadnych problemów (ani z kupencjami ani z drapaniem się) więc nie chce już doradzać, bo nie jestem obiektywna . Łososiowa Purina Pro Plan (podobno też jest fajna) ale ja nie próbowałam. natomiast rybkowe karmy moje psiaki bardzo lubią
aniagrzesiek2

Post autor: aniagrzesiek2 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Moje psy wcinają purinę pro plan i bardzo sobie ją chwalę tyle, że wersję z jagnięciną

Co do wetów i ich porad co do karm ( chodzi mi tylko o psy zdrowe, wiadomo wybór karmy dla psa chorego wymagającego specjalnej diety to już lepiej z wetem się konsultować) oraz co do pielęgnacji to trzeba traktować je z rezerwą
Mój były wet zawsze twierdził, że przez czeste kąpiele Majki, mała będzie chorowita.

ps. trochę off się zrobił
jupka

Post autor: jupka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

No i jesteśmy po wizycie.Więc tak ,na Acanę było oczywiście nie a dlaczego ? bo ,tak stwierdzili,w porównaniu np; do Royala to jest to karma o półeczkę niżej.Jeżeli już bardzo chcę zmienić to np; moze Hills . Dostałam próbki ,więc jak będzie Miyi smakowało to ok. zostanę przy Hiilsie a jeśli nie to już na własną rękę popróbuję innych i tyle, byleby nie Royal bo jakoś on mi nie leży.A teraz najlepsze !!!-włosy ich zdaniem są bardzo ładne.Przychodzi do nich wiele shih tzu i Miya jest wręcz najładniejsza.Ja jednak wiem jakie włoski były a jakie są i niestety są gorsze-przecież ślepa nie jestem :zly: Dziękuję Wam wszystkim serdecznie za wszystkie rady-napewno kupię Omegan i do tego żółtko ,może się poprawi. A czy to że podszerstek urósł moze sprawiać ze mam mylne wrazenie ze włosy są suche i sztywne?Bo cos takiego też powiedzieli
Jolanta

W jakim wieku jest twój psiutek?
Najlepiej zrób zdjęcie a fachowcy Ci podpowiedzą czy stan włosa jest dobry na dany wiek

Ps. Oj! już widzę w suwaczku
alfik87

Post autor: alfik87 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Z tym że Acana jest o półeczkę niżej to się niezgadzaniem chyba że cenowo to tak hehe, a co do włosków to może kosmetyki ? i panująca pora roku, kaloryfery itd.
jupka

Mój aparat niestety nie jest najlepszej jakości i wydaje mi się ze trudno będzie powiedzieć cos patrząc na zdjęcie.Być moze faktycznie też to przez ogrzewanie itp.Poszukam jeszcze dobrych kosmetyków+zmiana karmy i mam nadzieję ze będzie ok. :kwasny:
Jolanta

Po co Ci kosmetyki dla 3-miesięczego berbecia? Dobry szampon na początek wystarczy...chyba(?) Dobra karma oczywiście też. Nie ma co przesadzać
momijimanju

Post autor: momijimanju » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Agucha, ja ostatnio Ryskowi kupiłam i szampon i odżywkę, a ma tylko 4 miesiące.
Jolanta

Hmm, nie mówię że nie można - ja jednak bym się wstrzymała.

Ps. Nie wiem jak wygląda faktyczna pielęgnacja szczenięcia wystawowego
jupka

Moja nie na wystawy ale mimo wszystko niech będzie piękna tymbardziej że dbanie o Nią ,czesanie i cała reszta to dla mnie prawdziwa przyjemność..Nie mogę znależć jakiegoś tematu odnośnie właśnie pielęgnacji-kąpiele itp. :kwasny:
Jack204

może jeszcze nie masz dostępu, a już widzę, ze 20 postów było, więc napisz doSenidy to Ci zmieni grupę bo na początku nie wszystkie wątki są odtajnione

a co do pielęgnacji, kosmetyki mogą być, ale nie faszeruj szczeniaka tak bardzo odżywkami, niech sobie włosy rosną - zwł. że prawdziwa pielęgnacja zaczyna się przy zmianie włosa szczeniaki mają z reguły bardzo fajne włosy, chociaż to oczywiście zależy kim są rodzice, później zaczyna się zabawa
darek

Post autor: darek » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Odżywka szczeniaczkowi nie zaszkodzi
A dział z pielęgnacją.... Jak sie uwinę dzisiaj w nocy to jutro bedzie dostępny
Jack204

zgadzam się - bo tak napisałam, że wolę wyjaśnić zmęczona jestem
jupka

Aha ...no to dziękuję
ODPOWIEDZ