Nasza Miya.
-
-
Dla mnie to dziwne... Przecież szczenięta potrzebują dużo białka do prawidłowego rozwoju. Do 10 miesiąca życia szczenięcia należy podawać wysokobiałkowe karmy. Od 10 miesiąca, karmę zazwyczaj się zmienia na dorosłą.
Ja osobiście zmieniłam Toffi karmę dopiero jak skończyła rok i nigdy nie miała problemów skórnych. Nadmienię, że do skończenia roku prowadziłam ją tylko na Royalu
Ja osobiście zmieniłam Toffi karmę dopiero jak skończyła rok i nigdy nie miała problemów skórnych. Nadmienię, że do skończenia roku prowadziłam ją tylko na Royalu
Hmm... no i nie wiem na jaką zmienić.Jakiś czas temu gdy powiedziałam mojemu wet.że chcę zmienić karmę i zapytałam o Acanę było stanowcze -nie! i ze już Purina Pro Plan lepsza ale Miyunia i tak jej nie chce bo próbowałam.Jakiś uparty ten mój wet. Jutro idę na szczepienie , będę stanowcza jeśli chodzi o zmianę-zobaczymy co mi powie. Jej włoski są w coraz gorszym stanie jakieś takie suche i matowe-nie podoba mi się to. :kwasny: Ładniejsze włoski miała gdy ją kupiliśmy(a była karmiona gotowanym jedzeniem) to u Nas takie się zaczęły nieciekawe robić a je Royala hmm...
Spróbuj zmienić karmę na taką bez zawartości drobiu, ani tłuszczy drobiowych. Musi to być karma z wyższej półki bo te tańsze nawet rybne zawierają tłuszcze drobiowe
Najlepiej z łososiem, sarago czy jagnięciną i ryżem Jeśli to nie pomoże szukałabym alergii gdzie indziej
I Papryczka ma rację , generalizując nie ma czegoś takiego jak przebiałkowanie
Generalnie Royal Canin bardzo spadł na jakości, bardzo dużo psów uczula i jest jedną z tych karm które wspomagają powstawanie przebarwień
Najlepiej z łososiem, sarago czy jagnięciną i ryżem Jeśli to nie pomoże szukałabym alergii gdzie indziej
I Papryczka ma rację , generalizując nie ma czegoś takiego jak przebiałkowanie
Generalnie Royal Canin bardzo spadł na jakości, bardzo dużo psów uczula i jest jedną z tych karm które wspomagają powstawanie przebarwień
Dziewczyny, nie da się polecić konkretnej karmy dla psa. Właściciel musi dobrać sam, bo "co kraj to obyczaj" i jak widać po przykładach - jednemu Acana służy, drugiemu szkodzi A zazwyczaj są to tylko "urojenia" pańciów i karma jak najbardziej odpowiada zwierzęciu zaś włos czy inne atrakcje to wina zupełnie czego innego
Moja Tofii po tanich karmach ma alergię, drapie się niemożebnie a włos jak siano... żądna z droższych i dobrze zbilansowanych NIE zaszkodziła... Weci wciskają takie karmy z przedstawicielami jakich firm mają kontrakty - jeszcze tego nie wiecie??
Moja BYŁA wetka wciskała mi za każdym razem Royala...
Moja Tofii po tanich karmach ma alergię, drapie się niemożebnie a włos jak siano... żądna z droższych i dobrze zbilansowanych NIE zaszkodziła... Weci wciskają takie karmy z przedstawicielami jakich firm mają kontrakty - jeszcze tego nie wiecie??
Moja BYŁA wetka wciskała mi za każdym razem Royala...