Karat, Joker, Gwendy, Layla, Antek
-
-
Rzeczywiście dużo tu mamy rodzinki. Czelka ma nawet rodzoną siostrzyczkę Imprezę. Na fotkach to trudno je porównać bo kolorki na fotkach wychodzą nieco inaczej niż są w rzeczywistości. Dużo zależy od światła, aparatu , no i oczywiście umiejętności fotografa. . Moja Czelka jest o wiele jaśniejsza niż na fotach. Chciałabym kiedyś porównać ją z jakimś innym rasowym psiakiem, niekoniecznie z rodziny ale jeszcze nie spotkaliśmy na spacerze żadnego rasowego szicka. Może w tym roku uda nam się pójść na wystawę, oczywiście jako obserwatorki, jak będziemy się dobrze czuły.
Wielu porad udzielają mi Dziewczyny na forum, bez nich byłoby mi ciężko.
Ale jak tak czytam o czesaniu Karata to zastanawiam się czy ja swojej Czelki nie czeszę za często. Może mi ktoś doradzi coś na ten temat.
Pozdrawiam.
Wielu porad udzielają mi Dziewczyny na forum, bez nich byłoby mi ciężko.
Ale jak tak czytam o czesaniu Karata to zastanawiam się czy ja swojej Czelki nie czeszę za często. Może mi ktoś doradzi coś na ten temat.
Pozdrawiam.
-
Danusiu, ja nie czeszę codziennie. porad jest wiele i każdy gdzieś tam po swojemu robi - w zależności od psiaka. ale czesanie brudnego włosa też go niszczy, więc jak kąpię co tydzień, to nawet nie raz nie ma wogóle potrzeby czesać w międzyczasie. jak się robią kołtuny to wtedy czeszę. teraz przez tą zimę mam potworny sajgon więc nie nadążam z czesaniem, ale mam nadzieję, że na wiosnę wszystko wróci do normy...
Fana też nie ma dużo podszerstka, wręcz mało - zupełnie inaczej niż Karacik
i ja bardzo poproszę zdjęcia drugiego chłopaka
Fana też nie ma dużo podszerstka, wręcz mało - zupełnie inaczej niż Karacik
i ja bardzo poproszę zdjęcia drugiego chłopaka
Danusiu z czesaniem ciężko doradzić , wszystko to sprawa indywidualna, zależy od pieska, włosa.. pory roku nawet Ja mam jedną dziewczynkę bez podszerstka ( małe czarne ) i powiem Ci że między kąpielami jej nie czeszę, tzn nie rozczesuje codziennie dokładnie bo najnormalniej w świecie nie ma takiej potrzeby bo mała się nie kołtuni Oczywiście nie mam tu na myśli spinania włosów na główce itp. tylko rozczesywanie. Przed kąpielą raz na tydzień jest bardzo dokładnie rozczesana i nie ma problemów, szczerze to w ciągu jej życia , a ma ponad dwa lata znalazłam na niej dosłownie kilka kołtunów Co innego mój misiek Tu machamy szczotką czasem kilka godzin dziennie, codziennie
A do Karacika mam słabość :hyhy: Lubie furę futra u shih :hyhy: ale też wiem ile to pracy
A do Karacika mam słabość :hyhy: Lubie furę futra u shih :hyhy: ale też wiem ile to pracy
-
-