Karat, Joker, Gwendy, Layla, Antek
-
-
-
Oba psiaki cudowne. Przyznam, że troszkę interesuję się karierą Karata bo jest z tej samej hodowli co moja Czelka. Ma cudny włos ale ja też nie narzekam, psiaki z tej hodowli mają piękny, jedwabisty, prosty włos i mało podszerstka.Moja Czelka jak była malutka też była ciemna a teraz bardzo wyjaśniała.
Czela pozdrawia Karata i Jokera, życzy im dużo sukcesów na wystawach ale sama woli posiedzieć na kolankach u swojej Pani.
Pozdrawiamy.
Czela pozdrawia Karata i Jokera, życzy im dużo sukcesów na wystawach ale sama woli posiedzieć na kolankach u swojej Pani.
Pozdrawiamy.
-
-
Myślałam, że nie ma aż tak dużo podszerstka. Moja Czelka ma bardzo dużo włosa ale jeśli chodzi o podszerstek to naprawdę niewiele. Były problemy przy zmianie włosa jak miała około roku. Wtedy rzeczywiście czesanie było męką dla mnie bo ją starałam się jak najbardziej ochronić, żeby się nie zraziła do czesania. Teraz jednak codzienne porządne wyczesywanie wystarcza. Czelka jest Po Gawinie i Morganie a Karat po innych rodzicach ale ze strony matki są spokrewnieni. Naprawdę jeśli chodzi o włos to nie mogę narzekać. Jak już pisałam jest jedwabisty, delikatny i prosty, bardzo szybko odrasta. Troszkę ją podcinam żeby nie zamiatała ulicy, ponieważ jej nie papilotuję ale gdybym nie podcinała to ciągnęłaby już za sobą długi welon. Myślałam, że inne psiaki z tej hodowli mają podobny włos ale jeśli Karat ma dużo podszerstka to wymaga o wiele więcej pracy. Jest piękny i tak trzymać. Pozdrawiam.
-
Karat tez w papilotach już nie lata. Walczylismy przy wymianie,ale teraz juz nie. Gawain jest pół bratem Karata
Fakt,że wymiana troche dała nam w kość,ale podobno przetrwaliśmy to bez uszczerbku dla włosa Karat czesania nie lubi,ale przysmaki lubi, więc idziemy na układ. Czesanie sprowadzamy do minimum ,namacamy kołtunka to czeszemy. I póki co nie narzekamy. Chociaz zawsze podkreślam,że bez pomocy hodowcy byłoby nam bardzo trudno. A Joker ma zupełnie inny włos. Zobaczymy jak to będzie pózniej
Fakt,że wymiana troche dała nam w kość,ale podobno przetrwaliśmy to bez uszczerbku dla włosa Karat czesania nie lubi,ale przysmaki lubi, więc idziemy na układ. Czesanie sprowadzamy do minimum ,namacamy kołtunka to czeszemy. I póki co nie narzekamy. Chociaz zawsze podkreślam,że bez pomocy hodowcy byłoby nam bardzo trudno. A Joker ma zupełnie inny włos. Zobaczymy jak to będzie pózniej