Spacery
-
Już niedługo nasz maluch będzie z nami. Gdzieś od połowy stycznia, po wszystkich szczepieniach zaczynamy wychodzić na spacery. Wyczytałam gdzieś, że 3 miesięczny szczeniak powinien wychodzić na spacer co 4 godziny (zgodnie z zasadą wiek w miesiącach + 1) nawet w nocy.
Jak było u Was? Wychodziłyście z maluchami w nocy? A jeśli tak to do jakiego wieku?
Jak było u Was? Wychodziłyście z maluchami w nocy? A jeśli tak to do jakiego wieku?
Ja z moim maluchem na początku wychodziła mniej więcej co 2 h , później opóźniałam trochę te godzinki jak widziałam że nie dopomina się w żaden sposób. Myślę że co 4 h na początku to troszkę za mało. W nocy nie wychodziłam... Ostatni spacer po 21 i rano ok 7, ale zdarzało mu się że w nocy robił na matę dlatego jeszcze przez jakiś czas leżała ona w domu A jak już zauważyłam że nie wstaje w nocy to usunęłam matę. U nas poszło jakoś gładko zarówno z załatwianiem się w jedno miejsce w domu jak i na podwórku
Teraz wystarczą mu 3 spacery ale staram się chodzić z nim przynajmniej na 4 i każdy tak ok 1h no oprócz tego rano
Ta zasada jest chyba trochę bez sensu no bo jak pies będzie miał 11 m-cy to będziesz z nim wychodziła co 12 h ? W końcu spacerek to nie tylko toaleta
Teraz wystarczą mu 3 spacery ale staram się chodzić z nim przynajmniej na 4 i każdy tak ok 1h no oprócz tego rano
Ta zasada jest chyba trochę bez sensu no bo jak pies będzie miał 11 m-cy to będziesz z nim wychodziła co 12 h ? W końcu spacerek to nie tylko toaleta
-
oj a ja pamiętam,że Luna długo w domu robiła-kosultowałam to z wetem ,bo w sklepie ze mna w pracy dawała znać,że chce wyjść,gdzie indziej tez-np.weekend u teściowej i Luna dawała znać,a w domu nie-wet powiedział ze w domu jest osoba której Luna nie lubi i rob i jej na złość-brat z bratową wyprowadzili sie i Luna już nie sika w domu ;D
-
-
-
Dzięki. Tak też powiedziała mi wczoraj hodowca, tym bardziej, że on jednak brał antybiotyk na jakieś szmery w kratni.
No i poczytałam i problem się rozwiązał. W takim tempie jak ja go będę szczepić co 3 tygodnie, to pierwszy spacer nam wychodzi 23 lutego dopiero
Czy ponad 4 miesięczny szczeniak nie będzie za duży na naukę załatwiania swoich potrzeb na zewnątrz?
No i poczytałam i problem się rozwiązał. W takim tempie jak ja go będę szczepić co 3 tygodnie, to pierwszy spacer nam wychodzi 23 lutego dopiero
Czy ponad 4 miesięczny szczeniak nie będzie za duży na naukę załatwiania swoich potrzeb na zewnątrz?
-
-