Harti & Morgan & Freeman

Tu umieszczamy zdjęcia naszych piesków
Fudo

Post autor: Fudo » pn lis 14, 2016 6:59 pm

jeszcze dwa dni : .. masakra !!!!! nie wiem w jakim stanie go dowioze i pokaze po nocnej podrozy:D trzeba byc szalonym , ale nie nawidze jezdzic samochodem z tymi maluchami , bo obaj mi po glowie chodza , na kolana wskakuja , a jak przypne to koncert niemilosierny , na dodatek Harti zyga w aucie , a w pociagu , autobusie , tramwaju nie ! i mowia ze to ze stresu piez wymiotuje , a chyba wiekszy stres w srodkach komunikacji publicznej niz w aucie ? poza tym lubie jezdzic pociagiem , fajnie swobodnie , nie trzeba myslec , uwazac , tylko troche mniej wygodnie czasowo i jest sie uwiazanym godzinami odjazdow . Ale i tu jak zwykle cos za cos ...
Olka

Post autor: Olka » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Będę, będę o stolik się nie mart!
Fudo

Basiu , kochana jestes i bardzo , bardzo , bardzo Ci dziekuje ... hehehe i licze ze majac tyle kolo siebie jakos obleci , moze z pomoca jakos do ladu go doprowadze .. ciesze sie ze spotkania z Wami. bardzo sie ciesze !!!!!!!
to jest Morganek podczas czesania po kapieli on tak potrafi nie ruchomo spac ok 2 godzin . potem troche poprosi o przerwe i znow spi..
Olka

Wanti też potrafi spać podczas czesania tyle czasu, a zwłaszcza po kąpieli
Fudo

Bono:D to nie tak .. wiem ze mu dobrze zyczycie , wiem , ze jest piekny ( jak wszystkie shih tzu ) ale naprawde sa piekne psy w stawce . Tu liczy sie nie tylko budowa , za ktora Morgan dostaje ocene doskonala i swietny , wspanialy opis , umiejetnisc pokazania sie , co ma wrodzone , bo do nauki stania , chodzenia po czyms podobnym do ringu to jest normalny TLUK !! , ale umie sie pokazac i jest to wazne , jednak loiczy sie takze kondycja wlosa , a z tym u nas mimo ze wiele lepiej to jeszcze nie tak bym byla w pelni zadowolona . Zycie jakie prowadzi nie sprzyjaja latwosci pielegnacji , ale za to jest szczesliwy !!! poza tym wprawa sie tu liczy , nabywanie doswiadczenia i odpowiedni dobor kosmetykow , bo nie wszystkie nawet te uznane za najlepsze sluza jego wlosowi. Wyadalam kupe kasy na nie , a efekt marny powoli dochodze do tego co dla niego jest dobre , ale trzeba czasu , poza tym wymiana ciagnie sie w nieskonczonosc , pozno sie zaczela i bardzo dlugo trwa , tym bardziej ze to okres zimowo-wiosenny nas dolapal. Moze na wystawe w Krakowie zdaza odrosnac mu wasy , ktore nie mialam pojecia ze sobie obgryza , pozno sie zorientowalam . Kilka razy zalozylam mu papiloty , ale to tez nie jest dobre wyjscie bo choc wlos sie chroni przed niszczeniem , to po 2,3 dniach jest taki brudny ze nie da sie nawet uczesac , bo spryskanie nawet woda czy czymkolwiek do rozczesania to wytworzenie doslownie na nim blota . Najlepsze wyjscie mimo wszystko to cieniutkie ubranka , czy to z jedwabiu , czy siatki , ale mimo wszystko lepsze od papilotow , tyle ze po kazdym zdjeciu ubranka trzeba delikatnie przejechac szczotka .Sama sobie szyje to staram sie by te ubranka byly na tyle wygodne co luzne . z tym nie mam problemu bo nie musze placic gigantycznych sum by kupic ich kilka , w zaleznosci od pogody i temperatury P , ale zeby ten wlos byl taki jak potrzeba , by dorownac tym najlepszym hodoiwcom to jeszcze potrzebujemy troche czasu . Postanowilam sobie ze na Krakow bedzie taki , ze jesli przegra tam , to znaczy ze taki po prostu jest : doskonaly ale nie najdoskonalszy co jestem gotowa uznac , ani odrobiny mniej go za to nie kochajac bo to jest skarb moj , pokudlony czy przepieknie wygladajacy , bez roznicy . ale kciuki trzymajcie , bedzie mi straznie milo :*.....;PP
Fudo

Basia , ja znam wartoscijakie prezentuja soba psy po Magnacie , wiem jakie maja walory i dlaczego mam sie obrazac , zreszta ja nie naleze do tych co musza wygrac za wszelka cene . Ciesze sie ze mimo wszystko udaje mi sie pogodzic szczesliwe zycie Morganka z jego jakim takim wygladem wystawowym .. Morgan jest cudownym psem , za zadne skarby swiata bym go nie zamienila za zadnego Inter ..i zadne medale . Jednak uwazam ze do wszystkiego trzeba dojsc , nawet do wprawy w pielegnacji wlosa . Jedno jest dla mnie najwazniejsze , ze takiego charakteru jak ma Morgan to moga mi Ci najlepsi pozazdroscic . Widzialam Dandysa i nie tylko jego ..., wygral z Morganem juz dwa razy , raz jako szczenie , drugi raz w katowicach. Taki byl wybor sedziego i uwazam ze sluszny , bo wlos morgana byl w kiepskim stanie i tym razem moze byc tak samo , ale wierzcie mi , ja nie jade po medale , nie bede bluzgac ze sedzia sie nie zna i ktos tam ma uklady co czesto sie slyszy. Nie wybieram wystaw tam gdzie nie mamy konkurencji jade nie patrzac jaki rywal i tak nadal bede jezdzila , bo chce spotykac sie z przyjaciolmi i fajnie ze przy okazji mam co pokazac, bo za nic takich dobrych opisow nie dostaje , ja nie mam ukladow ani nie jestem znanym hodowca , nawet chyba nie bede nigdy w swiecie wystawcow . . A co do Sandokana ??? trudno teraz mowic o jego walorach , ale charakterem jest wspanialy , a mysle ze to jest bardzo wazne , przy tym jest slicznym psem takze , bo wlos sie kiedys obcina , ale charakteru nie !!!!!! Bono , Daga i cala reszta ..DZIEKUJE Wam , dziekuje ze dobrze nam zyczycie to strasznie mile . pozdrawiam Was serdecznie i pokaze sie dopiero po wystawie , we wtorek bo balujemy z przyjaciolmi w Turawie ...
Fudo

Daga dzieki za wsparcie . taka mam dewize : mam co mam i z tego sie ogromnie ciesze .
wpadlam tu jeszcze przed wyjazdem bo mam Senida do Ciebie kilka slow :wracam do sprawy stolika . Nie wiem czy troche nie na wyrost zaoferowalas mi swoja pomoc , tak z dobrego serca , za co serdecznie dziekuje , to bylo sympatyczne , ale jesli cokolwiek stoi Ci na przeszkodzie , , prosze bys sie tym nie przejmowala , bo nie od tego zalezy moje zycie . Ja sobie poradze , to nie problem . Zreszta ja jestem taki typ czlowieka , ze nie lubie prosic o cokolwiek , sama raczej sobie radze i tym razem bedzie tak samo. Jak zrobie Morgana tak go pokaze i wcale nie mam zamiaru sie strzelac z tego tytulu czy bedzie najlepszy czy nie, to najmniej wazne w calej tej zabawie , bo dla mnie to jedynie wlasnie zabawa .Nie wiem czy jestem przegrana czy nie , ale to bez znaczenia . Zawsze uwazam ze moj pies jest moja i tylko moja "wizytowka " , wiec raczej nie zdaje sie na pomoc wszystkich w kolo , staram sie sama radzic z tym co mam. Tak ze nie przejmuj sie . Mimo wszystko mam nadzieje ze sie spotkamy ........ i nie mysl ze sie obrazilam za Twoja surowa ocene Morgana , bo to bez znaczenia . Znam jego wartosc , a nie zamierzam konkurowac z wlascicielami , lecz z psami , zreszta jak mowilam , dla mnie to zabawa i tyle. Pozdrawiam . juz zmykam , musze sie przygotowac do drogi i nie moge sie doczekac spotkania z przyjaciolmi .. papapa
Olka

Ja stolik biore, a ty sobie gadaj co chcesz
Fudo

dziekuje Wam .. i basi bardzo dziekuje za przywiezienie stolika przez dwa dni . naprawde sie nie spodziewalam ze bedziesz w niedziele i az mnie zamurowalo kiedy zobaczylm basie ze stolikiem Ja jestem bardzo zadowolona , ciesze sie z oceny wlosa Morganka najbardziej , bo reszta zawsze w ocenach byla doskonala , a miesiac temu jeszcze siedzia wpisal mi ze wlos nie jest doskonaly, czyli robim,y postepy. i to mnie cieszy
Fudo

troche kiepsko wyszly te na hali ale wklejam .
jedziemy :aloha:

na klubowej ....

Obrazek
miedzynarodowa ...

i juz na luziku w Turawie :super: :super: :super:

fajnie bylo :super:
Olka

Zdjęcia można rozjaśniać, nie wiem czy widziałaś ale tu maja ładne zdjęcia na których jest Morgan http://www.dogomania.pl/forum/showthrea ... 1&page=725
Fudo

Basiu , dziekuje .. a co do rozjasniania to juz to zrobilam , bo sa cale czarne , a jak wiecej rozjasnie to juz wogole ostrosc tak kiepska ze nic nie widac .
Fudo

Martusia dzieki ..
Daga , moje maluchy sa switne do jazdy pociagiem , czuja sie bardzo swobodnie , nie boja sie zadnego huku i nawet same wchodza i schodza a z pasazerami to morgan od razu sie zaprzyjaznia , szczegolnie jak ktos cos ma do jedzenia .. jeszcze sie nie zdarzylo by napaskudzily w wagonie , nie wazne ile jedziemy , sa czyste i nikt na szczescie nie protestuje kiedy wchodzimy . Wzbudzaja duzo sympatii i nie ma problemow wlasciwie poza kupnem biletu , ale to tez sie da rozwiazac ..ide po prostu do drugiej kasy i dokupuje drugi bilet. potem w pociagu obdarowuje jakiegos pasazera choc konduktor i tak wie ze oba jada ze mna bo przeciez przy mnie siedza w Autobusie czy tramwaju tez nie ma problemu, najgorzej jazde samochodem i to wlasnym znosi Harti , bo zyga , i ja bo mi skacza obaj po glowie i na kolana sie wpychaja . Jesli mam jechac sama to wole pociagiem . naprawde jest fajnie
Fudo

Morgan po powrocie do domu i kapieli przesylam Wam wszystkim gorace buziaki

;P
zelka_94

Post autor: zelka_94 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Morganek jest piękny a ja podziam Twoją sztukę wiązania gumeczek, mam nadzieję że też dojdę do wprawy. Morgan ma też pięknie błyszczący włos podpowiedzj jak to robisz i jak często go kąpiesz ?
ODPOWIEDZ