Mały śpioch !!!

choroby, profilaktyka
emnikon

Post autor: emnikon » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Kika ma prawie 2 latka, jak była mała często się bawiła, przychodziła ze swoją kością żeby jej rzucać, teraz gdy wracamy ze spaceru to zaraz kładzie się w kącie gdzie trzymamy buty (to jej ulubione miejsce) albo w swoim łóżeczku i leży (raczej nie śpi bo jest czujna). Właściwie jest mi na rękę że jest spokojna ale zastanawiam się czy wasze psiaki też są takie spokojne?
Na ranny spacer wychodzimy koło 10,11 bo Kika śpi tak długo;-) Czasami sobie myślę,że taki pies to skarb bo nie trzeba się rano zrywać.
aniagrzesiek2

Post autor: aniagrzesiek2 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Majka też wstaje równo ze mną, nieważne czy o 6:00 rano czy o 11:00 z tym, że na ostatni spacerek wychodzi o ok 23.
Ogólnie jest spokojna i dość dużo śpi, jednak musi zaliczyć przynajmniej 1 długi spacer podczas którego strasznie szaleje
No i oczywiście codzienne zabawy z bokserką
alfik87

Post autor: alfik87 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Mój Tobi również budzi się razem ze mną i moim chłopakiem i jak już zobaczy że mamy otwarte oczy to najpierw nas wyliże ze szczęścia a później głośno dopomina się o spacer
Co do spania to zawsze po powrocie z pierwszego spaceru ucina sobie małą drzemkę i tak ma od małego a później to już różnie. No i też zawsze staram się zapewnić mu jeden taki dłuższy i ciekawszy spacer po którym też pada... Ogólnie to taki szaleniec ale Tobi to jeszcze szczeniorek
Zauważyłam że wpływ na jego zachowanie ma też pogoda. Jak ostatnio u nas były takie bardzo gorące i parne dni to w dzień był mało aktywny za to wieczorem trzeba było go mocno wymęczyć bo energia go rozpierała
graczyk77

Post autor: graczyk77 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

hmm ale to chyba też zależy od pogody bo Rupert wstaje bardzo wcześnie nawet czasem o 5 się budzi a Roksi może spać do 10 . Co do czujności w dzień jeśli sie nimi nie zajmuję to śpią i czasem gdy jest duszno bądź ciepło są ospałe i to się zmienia wraz z pogodą. Jeszcze co do Rupcia parę dni temu go ścięłam i zauważyłam że stal się żywszy. Więc w jego przypadku decydowała długość włosa.
maciej_zielinski1973

Post autor: maciej_zielinski1973 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Mam tak samo.. Jak ja wstaje i rodzice jeszcze spią to mojej suni w ogóle nie chce się wstawać. Jak wstaje cała rodzina to wszystkich wita, śpi godzinkę (ale jest cały czas czujna) i na pole idzie ok.8-9
ODPOWIEDZ