Kleszcze,pchły,pasożyty

Wszystko inne dotyczące naszych psów
Jack204

Post autor: Jack204 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

dowiem się o to Reniu, bo wczoraj kupiłam tego Advocata dla Mimi (to w związku z tą prewencją nużycową) i Frontline dla Fany i wydałam 60zł. Dla psiaków wszystko, bo i tak lepiej zapobiegać, ale w sumie może są inne rozwiązania... Poza tym zawsze mam wątpliwość, czy przy co tygodniowych kąpielach te kropelki nadal działają... obroży mój maułż nie znosi, bo naprawdę mocno pachną, wiec wolałabym coś innego znaleźć.

to widzę, ze cenowo FIPREX dużo lepiej wychodzi niż Frontline, a tam są 3 tubki do użycia, ale jak rozumiem nakłada się tylko jedną?
Najgorzej jest latem, nad morzem czy jeziorem, bo tam psiaki prawie cały czas w wodzie siedzą, więc chyba w tym roku jeszcze coś do doraźnego psikania kupię.
Jack204

[Edit by Admin: Link nie działa]
Fudo

Post autor: Fudo » pn lis 14, 2016 6:59 pm

u mnie nie wpływa ;P..... jest ok! a Frontline przestałam uzywac kiedy moja rottka ktora była na pchły uczulona złapała własnie i to w okresie dzialania tego specyfiku. W ub. roku znajoma przed wspolnym wyjazdem na "wczasy" tez zaaplikowała swoim pieskom Frontline , pies miał pchły , moje nie i takze przezucila sie na Fiprex ktory to jej zreszta poleciła ta sama wet ktora wczesniej Frontline podała ;P!!!! Trudno przekonywac do czegos kogoś , kazdy musi sam zdecydowac .
Jack204

Reniu, a skoro w opakowaniu są 3 tubki, to stosuje się wszystkie na raz czy to jest na 3 miesiące jakby?

ja do Frontline nie jestem emocjonalnie przywiązana - to mi kiedyś tam polecił wet i teraz tego używałam, więc cenne są dla mnie doświadczenia innych a skoro Twój specyfik jest tańszy, to wogóle nie mam więcej pytań
Fudo

kiedys sama wet mi poleciła że jest tanszy a skutecznosc jego jest bardzo duza. Tak wiec stosuje . Paryczka , na ulotce masz napisane zawsze albo powie Ci to Wet jakiej proporcji nalezy uzyc . Takie kropelki sie przyklada do najlepiej ponoc i ja tez tak robie w trzy miejsca : kark , ogonek i grzbiet . Takie kropelki musza sie wchłonać wiec trzeba tak "wycyrklować " by nie kapac w tym czasie pieska tzn dwa trzy dni ani tez nie wychodzic na deszcz , choc z tym akurat nie mam problemu bo kiedy pada moj pies w ortalionowym kombinezonie wychodzi . Jak uzyc taka pipetke to zalezy na ile jest przeznaczona i ile w niej jest zawartego srodka . Czasem sa takie duze tybki i wtedy dawałam całej mojej trojce . Te male daje po połowie i wystarcza . Ale spytaj dla pewnosci Weta , najlepiej zreszta tam jest zakupic taki preparat .
Jack204

chodziło mi o coś innego bo wiem, jak to zakraplać, tylko Frontline kupuję zawsze pojedynczo i zakraplam całe opakowanie, w zależności od wagi (w moim przypadku to 1 tubka po 1 ml), a tutaj w necie znalazłam, ze Fiprex ma aż 3 tublki po 1 ml - i zastanawiałam się, czy wszystkie trzy daje się na raz czy to poprostu takie opakowanie na kilka razy?
Piorun

Post autor: Piorun » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Opakowanie na kilka razy
Jack204

dziękuję za odpowiedź
fajne to forum, wszystkiego sie można dowiedzieć
Fudo

po to chyba go mamy
jeden drugiemu cos podpowie , pochwali sie nową kokardka , piękna fryzurka pieska , wanienka na wanne i nawet jak zaaplikowac kropelki nie denerwujac sie na pytajacego ze takimi "pierdołami" głowe zawraca
ODPOWIEDZ