Harti & Morgan & Freeman
jejku .. one wszystkie sa do zwariowania zabojcze .. tak tam jest nowofunlandka , chowaja sie razem z ta BF .. i Morgan sie zalecal do niej , jemu wzrost nie przeszkadza , on kocha panienki te male i te duze . Zreszta kocha wszystko si zyje , albo da sie zjesc . dziekuje , ciesze sie , to milo ze morgan sie podoba , bo to taki zwariowany stworek . ..
-
Renia! Bono ma rację świetne fotki robisz!!! Morgan z dwoma kitkami wygląda supcio;-) A z tego zlotu pieskow najbardziej podoba mi się buldożk francuski to taka śmieszna rasa w sumie mozna powiedziec ze mordka tak brzydka że az ładna!!! jesli wiecie o co mi chodzi!!!( i to samo skojarzenie mam do ratlerka) A nowofunland bardzo dostojny!!!
-
Monacia ,choc sama mam rottke , ktora jest delikatna to wiem ze inne duze psy sa niebezpieczne w takiej zabawie , bo nawet nie chcaco swoim ciezarem moga zrobic krzywde , a moje maluchy jak mowie zawsze chetne do zabawy , nie wazne z kim.
one wychowujac sie z rottka nie maja leku przed duzymi psami i i ja nie pozwalam im z zasady na zabawe z takimi wiekszymi psami , choc przywitac zawsze raczej sie pozwalam , chyba ze wiem ze to pies agresywny to wtedy wole zmienic kierunek i w tyl zwrot. aleprzy okazji pokaze Wam zdjecia z roznymi psami. a jest ich cale mostwo wsrod znajomych . Niestety nie kazdy duzy pies jak moja Reda jest przyzwyczajony do obcowania z malymi pieskami i takie zabawy czesto bywaja niebezpieczne , z czego nie zdaja sobie sprawy posiadacze duzych psow.
a wracajac jeszcze do czesania , to kiedy Morganek byl mniejszy czesalam go i w dwie kitki
i w trzy
on wogole jest super psem do wszelkich zabiegow pielegnacyjnych , choc czasem sie niecierpliwi i siada na pupce , lapki w gore i prosi by go juz puscic .. sam sie tego nauczyl i wykorzystuje moja slabosc do niego , bo wtedy ja go puszczam , oczywiscie po soczystym , slodkim buziaku.
one wychowujac sie z rottka nie maja leku przed duzymi psami i i ja nie pozwalam im z zasady na zabawe z takimi wiekszymi psami , choc przywitac zawsze raczej sie pozwalam , chyba ze wiem ze to pies agresywny to wtedy wole zmienic kierunek i w tyl zwrot. aleprzy okazji pokaze Wam zdjecia z roznymi psami. a jest ich cale mostwo wsrod znajomych . Niestety nie kazdy duzy pies jak moja Reda jest przyzwyczajony do obcowania z malymi pieskami i takie zabawy czesto bywaja niebezpieczne , z czego nie zdaja sobie sprawy posiadacze duzych psow.
a wracajac jeszcze do czesania , to kiedy Morganek byl mniejszy czesalam go i w dwie kitki
i w trzy
on wogole jest super psem do wszelkich zabiegow pielegnacyjnych , choc czasem sie niecierpliwi i siada na pupce , lapki w gore i prosi by go juz puscic .. sam sie tego nauczyl i wykorzystuje moja slabosc do niego , bo wtedy ja go puszczam , oczywiscie po soczystym , slodkim buziaku.
-
-
Ojj, pewnie ze mu goraco .. ale nie moge go zabierac do parku bez ubranka . Nie wyrobie z czesaniem , caly park prawie na nim jest . Uszylam mu najciensze jakie mozliwe , to z jedwabiu , sliskie zeby sie nie koltunil przy okazji . Ma siatki jeszcze ale niestety juz wyrosl z nich i musze mu nowe uszyc .a co do jego grzywy , to mnie sie wydaje ze nie ma jej zbyt duzej , bo zanim zaczelam troche dbac o nia to zdazyl powycierac na betonie podobnie jak poobgryzal sobie wasy , tez nie mialam pojecia ze tak sie moze dziac . tearz troche sponam , moze odrosna , zobaczymy. Zreszta na opolskiej wystawie nie spodziewam sie wielkich zaszczytow , tam pewnie beda jak zwykle piekne shih tzu i pewnie bardziej zadbane niz Morganek , a tym bardziej ze ja prosto z pociagu na wystawe sie zjawie .. ale nie o to chodzi tylko by medale zdobywac , wazne sa spotkania ze znajomymi , ktorych jednak najwiecej mam wsrod szeltomaniakow . Moze teraz jeszcze dojda shih -maniacy
Senida przeczytalam i odpowiedzialam . dziekuje
Martusia , nie wykluczone ze 30.04 czyli w poniedzialek po wystawie bede w Prudniku .. moze sie spotkamy? a moze w Opolu bedziesz tez?
Bardzo milo by mi bylo Was poznac - Wszystkich.

Martusia , nie wykluczone ze 30.04 czyli w poniedzialek po wystawie bede w Prudniku .. moze sie spotkamy? a moze w Opolu bedziesz tez?
Bardzo milo by mi bylo Was poznac - Wszystkich.
Morgan mil takie sliczne , dlugie , takie dziewczece , ale to mial .. bo hartus mu wszystko wytarga jak tylko nie zwroce uwgi . co do oduczenia , to mysle ze jedynie odwrocenie uwagi w tym momencie moglo by odniesc jakis skutek , ale to trudne , warte jednak uwagi. Poza tym , czy wiesz w jakich warunkach chowaja sie takie naprawde piekne wystawowe shih tzu? no wlasnie sie dowiedzialam ze w takich mieszkaniach nie ma dywanow , a jedynie kafelki na podlodze , sliskie to sie nie wyciera wlos , kanapy pokryte skora a nie materialem no i w przewazajacej czesci nie biegaja jak moje po krzakach , lakach , lasach i betonowych chodnikach , tylko w ogrodach o przystrzyzonej rowno trawce . Ale ja mam szczesliwego psiaka i staram sie jedynie jakos to nadrobic pielegnacja . Nie zamienila bym zadnych zaszczytow na zrobienia mojego skarna mniej szcesliwym i radosnym , To nie jest dla mnie warte zadnego medalu .