Obroża,smycz,szelki
Ja zakładam szelki jak jade za miasto aby pieski pobiegały, albo jak mają założone ubranko. Na codzień na spacery zakładam ringówke. A obroży prawie nie używam, zresztą w domu mam tylko jedną. Mam też spycjalną smycz do prowadzania dwóch psów(NatDzeNelLun jak będziesz miała Nele to kup sobie taką to fajna rzecz).
Ruchu to nie ogranicza, bo możesz przyczepić do tego smycz rozciąganą i pieski będą biegać. Ja czasami zaczepiam pieska z suczką i niezauważyłam żeby im to przeszkadzało, jak piesek będzie sikał na mur to ona się poprostu zaczyma i będzie czekać, ale powiem ci że suki w tym czasie często lubią obwąchywać obsikane mury. Psy nie sikają przecież wszystkie na raz, nawet jak będziesz miała dwie smycze i tak będzie musiał pies czy suka się zaczymać.
-
-
-
-
-
Jestem bardzo zadowolona z tej podwójnej smyczy, myśle że możesz im śmiało taką kupić.
Znalazłam jeden link:
http://www.karusek.com.pl/index.php?cat=138&page=1
Znalazłam jeden link:
http://www.karusek.com.pl/index.php?cat=138&page=1
-
Ja uzywam i rozciagowek i normalnej ale wlasnie takiej podwojnej smyczy . pierwsze zakladam kiedy ide na spacer taki szybki wkolo osiedla na rannym sikaniu , a ta podwojna kiedy idziemy cos zalatwic no. wtedy sie nie rozlaza i nie plataja ludzi czy en nie zmuszaja do przeskakiwania kiedy np. jeden robi kupke po jednej stronie chodnika a drugi po drugiej , bo tak maja ze przewaznie obaj na raz sie zalatwiaja . Co do obrozy to dopiero teraz trafilam na odpowiednia , a mialam ich juz sporo , zadna nie zdawala egzaminu , wszystkie plataly wlos .. teraz mam taka miekka , bardzo delikatna , sliska , parcina szeroka na 2 cm i oczywiscie z zapieciem zatrzaskowym na gorzxe szyi , bo te zapinane pod szyjka sa bo bani, trudno odgarnac wlos , zaczepia sie i targa. ta ktorea udalo mi sie po wielu poszukiwaniach kupic jest chyba najlepsza . Senida , ja juz slyszalam ze sporo osob wyprowadza swoje shih tzu na rnigowce . tylko zastanawiam sie czy nie jest ona zbyt krotka a przez to nie wygodna , szczegolnie przy dwoch psiakach . ja nie probowalam .