Straszne :/
jAK ZWYKLE GŁUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC :kwasny: nie wiem po co to kimu takie eksperymenty ?> chyba ze przypadek , ale sam z siebie sie nie wzioł , człowiek zawinił , nie dopilnował .....i tu własnie jest m.in dowod na to ze jesli mamy psy/suki nie hodowlane , bez uprawnien najlepiej sterylizowac /kastrowac . No chyba ze i na takich szczeniakach - kundelkach ktos chce kase zbijac . Bezgranicznie głupi bedzie takze ten co kupi bo choc czesc kieruje sie litoscia , to jest przeciez nad kim sie litować , schroniska są pełne psow po co dawac kolejny powod do kolejnego rozmnazania ????
Własnie byłam na Allegratce i to co tam zobaczyłam , mnie po prostu załamało .........
Czy ludzie nie maja wstydu i litosci nad psami ? juz ne mowie o tych co dadza sie nabrać na kupienie takich szczeniąt!!!!!!!! reproduktory - ktore reproduktorami nie są , suki ktore nie maja uprawnień a swoim wygladem przypominaja pieska przy budzie , piekne szczenieta rasy shih tzu ktore są oczywistymi kundelkami nie wedziec po jakich rodzicach , ale najbardziej przerazaja mne ogłoszenia w ktorych hodowcy wypisuja wszystko co złapie potencjalnego nabywce a z rzeczywistoscia czasem nie wiele ma wspolnego . Oszustwo i naciąganie nieswiadomych ludzi to jest ochyda !!!!
Czy ludzie nie maja wstydu i litosci nad psami ? juz ne mowie o tych co dadza sie nabrać na kupienie takich szczeniąt!!!!!!!! reproduktory - ktore reproduktorami nie są , suki ktore nie maja uprawnień a swoim wygladem przypominaja pieska przy budzie , piekne szczenieta rasy shih tzu ktore są oczywistymi kundelkami nie wedziec po jakich rodzicach , ale najbardziej przerazaja mne ogłoszenia w ktorych hodowcy wypisuja wszystko co złapie potencjalnego nabywce a z rzeczywistoscia czasem nie wiele ma wspolnego . Oszustwo i naciąganie nieswiadomych ludzi to jest ochyda !!!!
za to NIE MIŁO !!! :kwasny: przeczytać takie ogłoszenie .....
jak widac nie do kazdego przemawia dobro psów , ich zdrowie i dbałosc o rase
przecudny reproduktor
przecudny reproduktor rasy shih-tzu zaprasza partnerki do krycia
W przypadku kontaktu ze sprzedającym, prosimy o powołanie się na serwis Alegratka.pl. Dziękujemy.
Nazwa użytkownika: dancyna
Miejscowość: Dobre Miasto
EMAIL Wyślij e-mail
TELEFON Telefon: 608405040
jak widac nie do kazdego przemawia dobro psów , ich zdrowie i dbałosc o rase
przecudny reproduktor
przecudny reproduktor rasy shih-tzu zaprasza partnerki do krycia
W przypadku kontaktu ze sprzedającym, prosimy o powołanie się na serwis Alegratka.pl. Dziękujemy.
Nazwa użytkownika: dancyna
Miejscowość: Dobre Miasto
EMAIL Wyślij e-mail
TELEFON Telefon: 608405040
-
Kochani! Zgadzam sie z wami ze najlepiej kiedy do rozrodu sa dopuszczone tylko pieski z rodowodem ale to kazdego indywidualna decycja. No raczej nie mzoecie zaprzeczyc ze Kubus jest naprawde uroczym pieskiem a to ze Dancyna dala ogloszenie to jej sprawa i chyba nie warto roztrzasac tego problemu. Przeciez jest to nasza kolezanka wiec uszanujmy jej decyzje. pozdrawiam was cieplutko:*
kaśka i zauwaz ze na dancyne nie naskakujemy próbujemy jej powiedziec,a co zrobi to zrobi na to nei mamy wpływu ale widisz mnie "nawrócili" i Dzeki nie mial i nie bedzie miał szczeniąt a nastepny pies jest juz z rodowodem
A awantura rozpętała sie dopiero po jakze nie wnoszącym nic do tematu poście lobuziontka...
A awantura rozpętała sie dopiero po jakze nie wnoszącym nic do tematu poście lobuziontka...
Dodam , ze nasze roznice zdań nie powinny powodować obrażania sie i innych , przeciez forum składa sie nie tylko z tego jednego (,choc mimo wszystko bardzo ważnego tematu) to jest tu o czym rozmawiac , jest co pokazać , pochwalić sie , wymienic doswiadczenia ,pożartować i pożalić kiedy jest nam ciezko po stracie ukochanego psiaka , przecież jestesmy z nimi wszystkimi zżyci bardzo , choc w wiekszości przypadkow jedynie wirtualnie . Moze dlatego czytajac ogłoszenie o naszym Kubusiu tak mnie dotkneło że to własnie Dancyna , nie jakis tam sobie człowiek ktory nie ma zielonego pojecia co to miłość do psa . Nie zamierzałam obrażać ani ja ani nikt inny Dancyny, tak jak potwierdza to Natula , chodzi o zrozumienie dobra i zła , a nikt nie zaprzeczy ze rozmnażanie bezmyślne nie jest złem . Ważne by to zrozumieć.Miłość zobowiazuje , rownież w tym przypadku, bo to nic innego jak troska o psa, tyle ze nie swojego .
Słuchajcie, byłam dzisiaj na zakupach z imprezką i przed sklepem zaczepiła mnie dziewczyna, chciała pokazać swojej mamie na jakiego pieska wyrośnie ich sunia, która jest teraz w wieku 7 tygodni. Dziewczyna wyjęła z samochodu pieska, który mieścił się na jednej dłoni, był bardzo malutki, przestraszony i taki bezbronny... Okazało się, że został odebrany od matki i sprzedany w wieku 4 tygodni!!!! jak to usłyszałam to włosy staneły mi dęba. Przecież w tym wieku szczeniaki jeszcze ledwo chodzą! Nie wiem co wyrośnie z tego psiaka, właścicielka miała dużo szczęścia, że piesek przeżył, ale co będzie za jakiś czas to się jeszcze pokaże... żal mi ściska serce gdy pomyślę sobie do czego są zdolni ludzie z chęci zysku...Najgorsze jest to, że facet ma popyt na szczeniaki i tak szybko nie zaprzestanie tej produkcji. Dopóki ludzie nie będą zwracali uwagi na takie rzeczy doputy ten proceder będzie trwał dalej, ale ludzie myślą tak: ,tak mi szkoda było tego pieska, więc go kupiłam/kupiłem z z litości, jest to zamknięte koło, interes kręci się dalej...i kolejne psy cierpią, a najbardziej szkoda mi suk, które służą za maszynki do robienia dzieci...
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... o_psa.html
straszne, a ile takich zwierzaków umiera w samotności, nikt im nie pomoże i to ludzie szykują im taki los...
nie wiem, jak chorym trzeba być człowiekiem, żeby dopuścić się takich rzeczy
straszne, a ile takich zwierzaków umiera w samotności, nikt im nie pomoże i to ludzie szykują im taki los...
nie wiem, jak chorym trzeba być człowiekiem, żeby dopuścić się takich rzeczy