Chora skóra
No to nie wiem... Mój tez tak miała ale w końcu nei wiedzieliśmy na co bo wet kazał wyeliminowac wszystko tzn,obroża,jedzenie(przeszlismy na suchą chociaz teraz znowu je gotowane i nic mu nie ma),zmieniliśy szampon.
Dostał zastrzyk odczulający.
Ale przecierz twój od Royala nic nie powinien mieć,ale może spróbuj dać mu gotowane. I nic ze stołu.
Obroży nie nosi
Szampon ....Basia napisała ze uzywała go dla szczeniąt i nic nie było,ale może twój ma na niego uczulenie?
Nie wiem co może być tego przyczyna jak nie to.
Masz zdjęcia tego?
Edit: Teraz mi sie przypomniało ze jak miał 3 -4 miesiące tez miał takie coś od pcheł,jedna pchła na chwile była na nim i juz zaczeło mu sie łuszczyc i robić pełno strópów przy ogonie.
Dostał zastrzyk odczulający.
Ale przecierz twój od Royala nic nie powinien mieć,ale może spróbuj dać mu gotowane. I nic ze stołu.
Obroży nie nosi
Szampon ....Basia napisała ze uzywała go dla szczeniąt i nic nie było,ale może twój ma na niego uczulenie?
Nie wiem co może być tego przyczyna jak nie to.
Masz zdjęcia tego?
Edit: Teraz mi sie przypomniało ze jak miał 3 -4 miesiące tez miał takie coś od pcheł,jedna pchła na chwile była na nim i juz zaczeło mu sie łuszczyc i robić pełno strópów przy ogonie.
-
-
Moj maly tez sie drapie czasem , najczesciej kiedy jest uczesany i ledwo rozczesalam koltuna . Na pocztku balam sie ze to moze byc jakies paskudztwo , ale tak wlasnie tez mial czysta skore , bez zadnych najmniejszych oznak chorobowych . teraz to juz wiem dlaczego to drapanie , moze en sam powod jest u Ciebie ? a czasem psiaki sie drapia kiedy maja koltunki , one nie tylko draznia psa ale tez ponoc okropnie bola , nawet te najmniejsze . jesli nie ma zmian skornych to wlasciwie nie ma co badac na pasozyty . Moze to byc alergia , tak ma moja rottka i kiedy zaczynaja kwitnac drzewa , kwiaty i trawa to nasilaja sie objawy i tez tak sie drapie , wtedy podaje jej allertec i przwie spokuj.
-
O! skąd ja to znam??? U mnie była taka sama sytuacja mała drapała sie od pierwszego dnia u nas a wet miał takie same argumenty alergia,grzybica a w sumie to jego leczenie polegało na tym ze przypisywał coraz to droższe szampony a psinka drapała sie coraz bardziej!!! Jak ja się cieszę ze zmieniłam wtedy weta i trafiłam na takiego że tylko spojrzał i już wiedział co to jest badanie to było juz tylko dla pewności!!! Bo niestety parę dni po Lunie trafił do niego piesek równiez ze swierzbowcem leczony przez tego samego weta który wczesniej leczył Lunę ale niestety w dużo gorszym stanie!!! Mam nadzieję że twój piesek nie ma jednak pasozytów i okaze się to nic powaznego!!! POZDRAWIAM!!!
Ps napisz co powiedział wet!!!
Ps napisz co powiedział wet!!!
-
Ja niestety nie mam kontaktu z włascicielem tego pieska to obecny wet mi o tym powiedział ale masz rację nalezałoby sie cos z tym zrobić(myślałam o lokalnej gazecie żeby przestrzec innych przed tą kliniką)
Co do badania to jest bardzo proste wet zeskrobuje troszkę skóry(może troszkę pieska zaboleć ale nie za bardzo) i patrzy pod mikroskopem czy nie ma pasożytów!!!
Słyszałam że w lecznicach każą sobie czekać na wynik tydz chociaż nie rozumiem dlaczego bo przecież odrazu widza jak sie sprawy mają!!! Na szczęscie moje psy miały to zrobione na miejscu nawet wet pozwolił mi zerknąć w mikroskop i zobaczyć tego wstretnego świerzbowca BRR!!!
Co do badania to jest bardzo proste wet zeskrobuje troszkę skóry(może troszkę pieska zaboleć ale nie za bardzo) i patrzy pod mikroskopem czy nie ma pasożytów!!!
Słyszałam że w lecznicach każą sobie czekać na wynik tydz chociaż nie rozumiem dlaczego bo przecież odrazu widza jak sie sprawy mają!!! Na szczęscie moje psy miały to zrobione na miejscu nawet wet pozwolił mi zerknąć w mikroskop i zobaczyć tego wstretnego świerzbowca BRR!!!
-
Agnes w takim razie bardzo się cieszę!!!
A drozdżowce to sa poprostu grzyby tylko innego rodzaju w kazdym razie drożdżyca ma takie same objawy jak grzybica może tylko trzeba to leczyc innymi lekami ale tak jak mi mówił wet przy tym też są zmiany skórne!!!
Co do badania to tak jak pisałam powyżej mój wet wykonał to badanie na miejscu poprostu pobrał zeskrobinę wsadził w mikroskop spojrzał i już!!! Nie wiem po co to gdzieś wysyłac? No chyba że nie ma w gabinecie mikroskopu ale to chyba niemozliwe Nie rozumiem dlaczego trzeba tak długo na to czekac jesli całe badanie trwa 5 min!!! i odrazu można rozpocząc leczenie?! A za badanie zapłaciłam 10 zl za jednego psa!!!
A drozdżowce to sa poprostu grzyby tylko innego rodzaju w kazdym razie drożdżyca ma takie same objawy jak grzybica może tylko trzeba to leczyc innymi lekami ale tak jak mi mówił wet przy tym też są zmiany skórne!!!
Co do badania to tak jak pisałam powyżej mój wet wykonał to badanie na miejscu poprostu pobrał zeskrobinę wsadził w mikroskop spojrzał i już!!! Nie wiem po co to gdzieś wysyłac? No chyba że nie ma w gabinecie mikroskopu ale to chyba niemozliwe Nie rozumiem dlaczego trzeba tak długo na to czekac jesli całe badanie trwa 5 min!!! i odrazu można rozpocząc leczenie?! A za badanie zapłaciłam 10 zl za jednego psa!!!