Mimi i Fanaberia :-)
Oj fajny najfajnieszy miziaczek do całowania i miziania tylko ja też uwielbiam jak jest takim niedźwiadkiem, chociaż ciężko się dba o włoski już takiej długości i dłuuuugo trzeba suszyć po kąpieli ale głównie z powodu Mimi, jak już pisałam, chcę ją obciąć, bo bidulka nie da rady z taką ilością futra wytrzymać w czasie upałów. Ale odrosną
-
A oto nowy look ala baranek wcześniej przypominała raczej niedźwiadka a u fryzjera to zostawilyśmy futra na dwa inne psy
Mimi obcięłam bardzo krótko, jeszcze nigdy takich krótkich włosków nie miała, ale one i tak zaraz odrosną. I powiem jedno, nigdy w życiu nie dotykałam czegoś równie milusiego, delikatnego i przyjemnego w dotyku jak Mimi teraz jakby miała na sobie sweterek z kaszmiru
Mimi obcięłam bardzo krótko, jeszcze nigdy takich krótkich włosków nie miała, ale one i tak zaraz odrosną. I powiem jedno, nigdy w życiu nie dotykałam czegoś równie milusiego, delikatnego i przyjemnego w dotyku jak Mimi teraz jakby miała na sobie sweterek z kaszmiru
ja chciałam jakoś zaszaleć z tym obcinaniem i coś smiesznego wymyślić, ale sama nie miałam pomysłu a w necie też nic fajnego nie znalazłam, więc kazałam obciąć tak jak mi się najbardziej podobało ostatnio jak ją ważyłam z dwa - trzy tygodnie temu to juz 5,5 kg ważyła (a podobno po malutkich rodzicach miała ważyć 2kg - ale to moja smakowita dieta takie cuda czyni).
Po obcięciu bardzo dużo energii jej wróciło. Skacze, biega jak sarenka, jednak te wlosy muszą ją ograniczać, bo ona jest zawsze bardzo energiczna, a jednak teraz widzę różnicę. No i byłysmy dzisiaj na spacerku to się wybiegała i nie zipiała od razu z gorąca A poza tym teraz jakiegoś kleszcza (tfu tfu!!!!) łatwiej zobaczyć, bo w tym gąszczu włosków to szukać jak igły w stogu siana
Po obcięciu bardzo dużo energii jej wróciło. Skacze, biega jak sarenka, jednak te wlosy muszą ją ograniczać, bo ona jest zawsze bardzo energiczna, a jednak teraz widzę różnicę. No i byłysmy dzisiaj na spacerku to się wybiegała i nie zipiała od razu z gorąca A poza tym teraz jakiegoś kleszcza (tfu tfu!!!!) łatwiej zobaczyć, bo w tym gąszczu włosków to szukać jak igły w stogu siana
-
slicznie wyglada! oj ja juz sobie wyobrazam jak to bedzie w lecie z moja kesi, bo ona ma bardzo geste futerko no i teraz nawet jak wychodzi to zaraz jezor na wierzchu hehe - ale poki co na razie jej nie strzyge ani nic bo nawet wymiany siersci jeszcze nie miala, ale kto wie moze kiedys skusze sie na cos takiego:) miziaki dla Mimi:*