Biegunka
Zmieniałam stopniowo:
1-szy dzień -1/4 Eukanuby a reszta starej
2-gi dzień -2/4 Eukanuby a reszta starej
3-ci dzień-3/4 Eukanuby a reszta starej
4-ty dzień-4/4 Eykanuby
A tak ogólnie to Shila zachowuje sie całkiem normalnie- chce sie bawic, wszystko gryzie, domaga sie jedzenia...
Chyba jednakpojade z nią do weterynarza...
1-szy dzień -1/4 Eukanuby a reszta starej
2-gi dzień -2/4 Eukanuby a reszta starej
3-ci dzień-3/4 Eukanuby a reszta starej
4-ty dzień-4/4 Eykanuby
A tak ogólnie to Shila zachowuje sie całkiem normalnie- chce sie bawic, wszystko gryzie, domaga sie jedzenia...
Chyba jednakpojade z nią do weterynarza...
Dzisiaj byłyśmy u weta. Nie wiadomo jeszcze co to dokładnie jest . Weterynarz powiedziała, że może ma wrażliwy żołądek (bo podczas biegunki przeszłam na karme royal intestinal i nie było poprawy) i mam jej podawac przegotowaną wode zamiast kranówy (dla mnie to troche dziwne...). Albo może mieć jakiegoś pasożyta- lamblioze :zly: czy jakoś tak. Musze jej zrobić badanie stolca. Aha- jeszcze biedna dostała zastrzyk :zalamany:
-
mozna też podawać węgiel
Ja daję Dżekowi wodę przefiltrowaną ale czasami i kranówkę bo tez słyszałam opinę że nie należy przesadzać bo potem woda z jeziora czy kałuży może zaszkodzić no ale jak go odbieralam to dostałam wytyczne że powinien pić wodę żywiec i na początku taką dostawał.
A mój Maksio pijał kranowkę od początku i nic mu nie było.
Ja daję Dżekowi wodę przefiltrowaną ale czasami i kranówkę bo tez słyszałam opinę że nie należy przesadzać bo potem woda z jeziora czy kałuży może zaszkodzić no ale jak go odbieralam to dostałam wytyczne że powinien pić wodę żywiec i na początku taką dostawał.
A mój Maksio pijał kranowkę od początku i nic mu nie było.
-
Moja Kesi ma teraz biegunke:( tzn miala tydzien temu ze dwa dni, ale myslalam ze moze najadla sie czegos z dworku, bo ona trawe je jak krowka...no i wczoraj na noc znow ja wzielo. szkoda mi jej. dzisiaj miala byc odrobaczana wiec poszla do weta zapytac o ta biegunke. okazalo sie ze u mnie w miescie jest wirus jelitowy u psow i co drugi pies teraz to ma:/ dostala zastrzyk domiesniowy i dwa podskorne. no i oczywiscie puszke royal canin sensitive. mam nadzieje ze jej przejdzie po tym wszystkim. dzisiaj ma nic nie jesc a jutro 4 razy po lyzeczce tej puszki jedynie. a jezeli sie nie poprawi to w pon znow mam isc do weta...
-
-
Niestety Kesi wieczorami i w nocy dalej ma rozwolnienie. Nie wiem czemu tak ma- podaje jej nifuroksazyd i jak nie przejdzie to znow pojde do weta. byc moze on sie wogole nie poznal, bo wczesniej chodzilam do kobitki, a wowczas jej nie bylo tylko byl ktos inny. u mnie w miescie jest wirus ale byc moze kesi nawet tego nie ma, bo jst zywa, bawi sie i jak zwykle dostaje glupawki. tak wczoraj przegladalam internet i moze jest zarobaczona??? miala byc odrobaczana w sobote, ale z racji biegunki nie mozna bylo...czy spotkalyscie sie kiedysz czyms takim, ze pies moze miec robaki i dlatego ma biegunke? aha no i mala miala 24 h glodowke a potem byla na puszcze royala sensitive i dalej miala sraczke...
-
W końcu poznałam przyczyne biegunek Shili. Powtarzały sie dość często (tydzień) a zwłaszcza po szczepieniach itp. Wet powiedział że trzeba zrobić badanie kału (jesli nic nie wyjdzie to jeszcze krwi, USG i RTG ) Okazało sie że mała ma drożdże (Candide) i po kazdym osłabieniu organizmu pojawiała sie biegunka :kwasny: . Przynajmniej już znam przyczyne i zaczne leczenie