Magda, Kesi i Topik

Przedstawiamy się
aniagrzesiek2

Post autor: aniagrzesiek2 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

śliczna z ciebie dziewczyna
Kiche

Post autor: Kiche » pn lis 14, 2016 6:59 pm

śliczne z Was dziewczynki
tlkjenisej

Post autor: tlkjenisej » pn lis 14, 2016 6:59 pm

ojej jakie ladne komplementy! dziekuje bardzo, ale ja jestem chyba po prostu fotogeniczna... w kazdym razie dziekuje! nie bede wklejac tutaj fotek tylko zapraszam do mojej galerii:)
tlkjenisej

Jedno z najnowszych moich zdjątek:)
darek

Post autor: darek » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Ładna fotka
akro

Post autor: akro » pn lis 14, 2016 6:59 pm

jestes bardzo ladna
tlkjenisej

Witajcie po baaardzo długiej przerwie! Fajnie być znów wśród was. Co u nas? Wiele zmian. Topik coraz starszy - leci mu już 15 roczek. Kesi została mamą... wiem, że zaraz wiele z was na mnie naskoczy jak ja mogę rozmażać pieski bez rodowodu no ale jest ak jest. Była dopuszczana również do pieska shih-tzu. Mamy w domu teraz 5 słodkich maluszków. I od razu zaznaczam, że nie chodzi mi tu o pieniążki czy o coś. Raz w życiu chciałam ją dopuścić i tyle. Kiedy szczeniaczki się odchowają to od razu idzie do sterylizacji. Mam nadzieję, że będziecie dla mnie wyrozumiałe i nie naskoczycie od razu na mnie. Wiem jaka jest wasza opinia i ja ją szanuję. hmm no to chyba tyle póki co. Może jeszcze o mnie nie zapomnieliście...
Piorun

Post autor: Piorun » pn lis 14, 2016 6:59 pm

a szczeniaki jej tez wykastrujesz/ wysterylizujesz?
Marq

Post autor: Marq » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Szkoda słów
Jack204

Post autor: Jack204 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

brak słów... przepraszam, ale Ci nie pogratuluję, bo jak ktoś nie wie to jeszcze można go jakoś tłumaczyc, ale panienka mówi: wiem, ze źle robię ale robię i jest fajnie a Wy się cieszcie ze mną... gratulować to ja mogę dobremu hodowcy, a są na tym forum tacy, którzy mają przemyślane krycia i doskonałe szczeniaki a nie krycie po psie z przypadku.... masakra jakaś. współczuję Twojej suni mieć tak nieodpowiedzialną właścicielkę. szkoda, że się nie zajmiesz swoimi fryzurami zamiast rozmnażaniem zwierząt!
tlkjenisej

no wiedzialam ze co niektorzy tak zareaguja. po pierwsze to nie byl pierwszy lepszy pies. a po drugie ja kocham swoje psy i nie wam to oceniac. ja nie mowie ze zrobilam zle dopuszczajac ja. Nie kazdego stac na rodowodowego pieska...
i nie zalezy mi na kasie za te pieski. dla mnie najwazniejsze jest aby trafily do dobrych domow i wlasciwie juz mam chetnych na nie wsrod moich znajomych u ktorych wiem ze bedzie im dobrze.
pewnie ze nie ma co tu porownywac pieskow nierodowodowych z rodowodowymi ale czy takie czy takie to i tak przeciez kazde z nich zasluguje na milosc. i ten nierodowodowy wcale nie jest gorszy od tego rodowodowego. no moze tylko pod tym wzgledem ze nie jezdzi na wystawy itd. Ja szanuje tutaj wszystkich, ktorzy maja hodowle pieskow rodowodowych i ciesze sie ze maja sukcesy i sa naprawde dobrymi hodowcami. Ja hodowca nie jestem. Dopuszczona byla tylko raz i na tym sie skonczy.
Jack204

jak nie stac na rodowodowego pieska to bierze szczeniaczka ze schroniska. jak nie stac kogoś na szczeniaczka, to napewno nie stac go na utrzymanie psa!!!!
ja też mam sunię bez rodowodu i z tego powodu jej nie rozmnażam, stworzyłaś zwykłe kundelki a nie żadne shih tzu, jak Ci się wydaje. takie to ja później w schroniskach znajduję, a z tych Twoich szczeniaków będa kolejne szczeniaki. gratuluję odpowiedzialnej decyzji.

i jak piszesz HODOWCĄ NIE JESTEś więc się zajmij nauką, bo młoda jeszcze jesteś, a nie baw się w hodowanie!

brak słów i zwykłe psucie rasy, powielanie wad i tworzenie kolejnych szczeniaków, a w schroniskach teraz psy zamarzają!
tlkjenisej

kochana po studiach to ja juz jestem jakis czas temu wiec mi nie mow czym mam sie zajmowac. ty lepiej zajmij sie soba. kazdy ma prawo wyboru. ja nie mowie ze moja kesi jest 100% shih tzu bo wiekszosc z was i tak uwaza ze tylko pieski rodowodowe sa rasowe. i moze macie racje, nie mi z tym polemizowac.
I z tego co przegladam forum to jeszcze jakis czas temu sama chcialas dopuscic swoja suczke wiec mnie nie oceniaj.
Jack204

ale, jak pewnie udało Ci się doczytać, zmieniłam zdanie i drugą sunię wzięłam z rodowodowej hodowli, więc nic mi zarzucisz nie możesz. bo właśnie dowiedziałam się co i jak - wcześniej moje decyzje wynikały z niewiedzy.
a teraz pomagam wyciągać psiaki ze schronisk, a takich nierodowodowych mega zaniedbanych shih to było ostatnio sporo. dwa zdechły w schronisku dzięki swoim właścicielom i takim właśnie hodowcom!!!
a jako, że ja hodowcą nie jestem, na wystawy nie jeżdżę, to moje obie sunie nie będą miały młodych (jedna jest wysterylizowana, druga będzie w lutym)

i to nie jest tak ,ze większość z nas uważa, że rodowodowe są rasowe, tylko tak jest. możesz nie wiem jak tuptać nóżkami, a nie wiesz, kto na 100% jest rodzicami Twojego psiaka.

jeszcze rozmnożyć to jedno, a prawidłowa socjalizacja... słów brak.

a po studiach jesteś niecałe 2 lata - też czytałam.
tlkjenisej

I fajnie, że pomagasz psiakom.
Czyli co nazywasz mnie właśnie takim "hodowcą", który nie dba o psy? ? Jeżeli tak to tylko dlatego, że nic o mnie nie wiesz. Ja kocham zwierzęta i gdybym tylko wiedziała, że któremuś dzieje się krzywda to na pewno nie zostawiłabym tego ot tak na pastwę losu. Ja nie jestem żadnym hodowcą bo gdybym była to chciałąbym rozmnażać psiaki i nie zależałoby mi na tym co się z nimi będzie potem działo. Mnie też boli to, że ludzie są tacy nieodpowiedziali i biorę psiaki a potem wyrzucają, biją czy zwyczajnie rozmnażają tylko dla celów pieniężnych a potem pozbywają się ich... To jest smutne ale ja taka nie jestem. Dla mnie dobro moich psów jest dla mnie najważniejsze.
ODPOWIEDZ