Harti & Morgan & Freeman
witam stesknilam sie za Wami , musialam chwilowo przesiasc sie na laptopa a tu nie mam ani adresow , ani fotek ... no ale szukajac usilnie tego forum wreszcie znalazlam ... Nie mam na razie nowych zdjec moch szcześć ;P ale pokaze Wam i pochwale sie sieostra mojego Morganka przepiekna sunia , z osiagnieciami do pozazdrszczenia .. pewnie takich zaszczytow miec nie bedzie Morganek , ale mam nadzieje ze tacie SANDOKANOWI Asketila nie przyniesie wstydu na dlaszym etapie wystawiania ..
a oto piekna
ML.CH,CH.PL.,2 razyRESCACIB,CACIB,kilkanascie CWC,kilkakrotnie NSwR,BOB,BOG2,na ukonczeniu czempionaty litwy i wegier a 2 lata temu w rankingu na Najpiekniejeszego psa opolszczeyzny zajela 6 miejsce posrod wszystkich ras.
jutro postaram sie nadrobic zaleglosci tak w fotkach u siebie , jak i w ogladaniu waszych pieknosci ..
a oto piekna
ML.CH,CH.PL.,2 razyRESCACIB,CACIB,kilkanascie CWC,kilkakrotnie NSwR,BOB,BOG2,na ukonczeniu czempionaty litwy i wegier a 2 lata temu w rankingu na Najpiekniejeszego psa opolszczeyzny zajela 6 miejsce posrod wszystkich ras.
jutro postaram sie nadrobic zaleglosci tak w fotkach u siebie , jak i w ogladaniu waszych pieknosci ..
mnie tez sie bardzo podoba , dlatego Wam pokazalam .. jest sliczna i w sumie bardzo utytuowana .. teraz robi Inetrchempiona .. tzrymam za nia kciuki , bo fajna sunia !!!!
Dziewczyny , Wy naprawde umiecie podtrzymac na duchu dzieki , no ale patrzcie ? czy to jest zadatek na jakies laury ;P ... on ma totalnie w nosie moje starania o wloski. salony , ale kochany no i ze troszke ladny to wiem , tylko na medale trzeba sobie zapracować . a on ma to gdzies ;P
byle wygodnie bylo glowke na czyms miekkim oprzec
tak wyglada u nas rano nikomu sie wstawac nie chce ;P
no i jak sobie poradzic z taką kudłą ????
Dziewczyny , Wy naprawde umiecie podtrzymac na duchu dzieki , no ale patrzcie ? czy to jest zadatek na jakies laury ;P ... on ma totalnie w nosie moje starania o wloski. salony , ale kochany no i ze troszke ladny to wiem , tylko na medale trzeba sobie zapracować . a on ma to gdzies ;P
byle wygodnie bylo glowke na czyms miekkim oprzec
tak wyglada u nas rano nikomu sie wstawac nie chce ;P
no i jak sobie poradzic z taką kudłą ????
a ja to co??? tam jest nas 4rka ;P
Martusia .. wiekszosc psow ma lekko falowany wlos ,szczegolnie jak jest jeszcze przed wymiana i krotszy , stosujac kosmetyki obciazajace on sie troche sam prostuje a to ze na wystawie takie piekne proste widzimy , to na ogol sa prostowane wczesniej . w zaleznosci od sily sfalowania czasem wystarczy czesac na moro wyciagajac grzebiebiem i suszyc suszarka . Czesto hodowcy uzywaja prostownic rowniez . Jedynie nie porzadany jest wlos silnie skrecony.. wlos nie uczesany zawsze jest taki troche pofalowany , a mokre lapki sie kreca wicej bo wloski sa krotsze . Takich shih tzu o prostym calkiem wlosie to na palcach policzyc mozna , .. zauwaz ze malo kto pokazuje takie rozczochrance naturalne , podczas zabawy i na codzien . Wiekszosc dajacych fotki specjalnie czesze psiaki , zeby sobie wizerunku nie popsuc , a ja uwazam ze takie z zycia , normalne sa najpiekniejsze . Choc wyczesanego shih tzaka ogladac to czasem az dech zapiera , to prawda . Twoj Rami jest piekny , naturalny i taki ma byc , a reszta to tylko poprawki drobne .
Martusia .. wiekszosc psow ma lekko falowany wlos ,szczegolnie jak jest jeszcze przed wymiana i krotszy , stosujac kosmetyki obciazajace on sie troche sam prostuje a to ze na wystawie takie piekne proste widzimy , to na ogol sa prostowane wczesniej . w zaleznosci od sily sfalowania czasem wystarczy czesac na moro wyciagajac grzebiebiem i suszyc suszarka . Czesto hodowcy uzywaja prostownic rowniez . Jedynie nie porzadany jest wlos silnie skrecony.. wlos nie uczesany zawsze jest taki troche pofalowany , a mokre lapki sie kreca wicej bo wloski sa krotsze . Takich shih tzu o prostym calkiem wlosie to na palcach policzyc mozna , .. zauwaz ze malo kto pokazuje takie rozczochrance naturalne , podczas zabawy i na codzien . Wiekszosc dajacych fotki specjalnie czesze psiaki , zeby sobie wizerunku nie popsuc , a ja uwazam ze takie z zycia , normalne sa najpiekniejsze . Choc wyczesanego shih tzaka ogladac to czasem az dech zapiera , to prawda . Twoj Rami jest piekny , naturalny i taki ma byc , a reszta to tylko poprawki drobne .
Ja akurat mam taka specjalna folie na papiloty , ale ona jest droga jak na folie :kwasny: jedyny jej plus to to ze sie nie elektryzuje , jak inne woreczki , ale mozna sobie pociac takie paseczki z materialu typu : bardzo cienkiego oczywiscie jak jedwab , delikatne plocienko itp. Zaleta takich jest to ze wlos zawiniety w nie oddycha a w folii nie i trzeba przewijac . Jesli sie pies nie kudli zbutnio to takie papiloty przewija sie na ogol co drugi , trzeci dzien .Tyle wiem i tak radza dobrzy hodowcy .Do zawijania wlosa mozna uzywac roznych materialow , byle byl efekt , czyli papilotowanie wlosa . Z kolei w folii jest taki plus ze wlos sie nie brydzi jak w materiale i na pewno taka folia jest ciensza a tym samym papilot nie jest takim wielkim guzem ktory moze ugnialac pieska podczas lezenia np... :kwasny:
-
-
-