Zabiegi kosmetyczne

Jak dbamy o nasze psy
isabella

Post autor: isabella » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Mandi jest po liftingu i dzięki temu kąpię ją co 2 tygodnie , jak parę dni przeciągnę to dramatu nie ma...

Aurolek biega w pełnej krasie i ją kąpię baaardzo regularnie - co tydzień. Tak mam ustawione i choćby się waliło i paliło , to kąpiel jest

Pani Danusiu , a co się tyczy ludzi spotkanych na ulicy , to ja już dawno temu przestałam mówić , że dziewczyny z rodowodem , czym je karmię , ile zajmuje pielęgnacja - bo to budzi agresję , dosłownie. Przestałam już tłumaczyć , że to co widzą na mojej młodszej dziewczynce to nie jest ozdoba , ani papryczki , ani truskaweczki , ani też bombeczki; ludzie tego nie rozumieją , że pies wystawowy , że to chroni włos. U nas wszystko co inne postrzegane jest jako złe. Bardzo dobrze , że poszła Pani dalej - szkoda naszych nerwów i czasu na takie do niczego nie prowadzące dyskusje.

Pozdrawiam!
karetina

Post autor: karetina » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Dzięki Wam za odpowiedź. Ja niby to wszystko wiem ale czasami poprostu opadają mi ręce na ludzką głupotę, dlatego jeszcze raz dla pewności zadałam to pytanie. Amanda masz rację, że u nas wszystko co inne postrzegane jest jako złe i to nie tylko dotyczy psiaków. Mam niepełnosprawnego wnuczka i chociaż uczęszcza do klasy integracyjnej musi znosić wiele przykrości od innych dzieci. Ludzie poprostu są nietolerancyjni i bezwzględni w swoim postępowaniu. Dziwi mnie to, że większość nie widzi nic złego w "fabrykach psów" i nie obchodzi ich los biednych zwierząt a nie mogą pogodzić się z tym, że ktoś pielęgnuje swojego psiaka i utrzymuje go zawsze w dobrej formie, że zawsze jest czysty i uczesany.Dzięki za słowa otuchy. Pozdrawiam.
Piorun

Post autor: Piorun » pn lis 14, 2016 6:59 pm

Tak włos chroni przed przegrzaniem czy przed zimnem też tego nie sprawdzam , mój pies chodzi w kubraczku, nie wystawiam go na zimno i nie sprawdzam czy marznie

ale jak widzę psy ogolone ala Grzywacz Chiński nagi to mi się płakać chce
natka1641

Post autor: natka1641 » pn lis 14, 2016 6:59 pm

musiałam wykąpać Lunę(Lili zresztą też)....myślałam,że wytrzymamy do weekendu,ale brud niesamowity....zmieniłam odrazu poszwy w posłankach,i wstawiłam to wszystko do prania+ubranka.....lekko podsuszyłam suszarką.....nie pamiętam kiedy ostatnio kapałam psy o takiej porze?....w domu ciepło,zaraz zacznie się gonitwa,więc za 15 minut będą już całkiem suche ....i takie czyste i pachnące
ODPOWIEDZ