Vellus
Clarifying Shampoo Concentrate
Vellus Clarifying Shampoo Concentrate
to naturalny, bezpieczny i bardzo skoncentrowany szampon (1:10 do 1:20), stworzony do częstych pielęgnacji. Pozostawia naturalna oczyszczoną skórę, naturalna powłokę sierści i naturalne PH. Szampon Clarifying Concentrate usuwa pozostałości po odżywkach, olejach, chlorze czy skutkach leczenia.
Produkt świetnie odtłuszcza sierść kotów, jednocześnie łatwo się spłukuje. Formuła szamponu wysyca naturalne kolory, jak i rozjaśnia biel.
Nie zawiera olejów, lanoliny, alkoholu, chloru, silikonu.
Nie powoduje podrażnień skóry.
Sugerowane proporcje
1:10 - psy o włosie jedwabistym, delikatnym, długim.
1:20 - psy o włosie szorstkim, krótkim.
Radzimy, aby do miejsc najbardziej zabrudzonych tzn. łapy, broda, zażółcenia jak i przebrązowienia użyć nie rozcieńczonego produktu i pozostawić na kilka minut.
Show Shampoo Concentrate
Show Shampoo Concentrate to bardzo skoncentrowana formuła szamponu (od 1:10 do 1:20) skierowana dla psów i kotów. Najwyższej jakości wyselekcjonowane składniki nadają ostatni szlif przed wystawą. Wydobywa kontrastowe kolory oraz działa rozświetlająco na kolor biały.
Show Shampoo Concentrate czyści, odżywia i nawilża, łatwo się spłukuje.
Efekt stosowania Show Shampoo Concentrate to zdrowy wygląd włosa i naturalny blask.
Produkt jest naturalny i bezpieczny dla skóry i włosa.
Sugerowane proporcje
Show Conditioning Concentrate
Vellus Show Conditioning Concentrate - to głęboko skoncentrowana odżywka. Naturalne składniki w jej formule zostały ściśle wyselekcjonowane, aby osiągnąć najlepszy efekt na wystawach. Odpowiednio rozcieńczona zapewnia właściwą strukturę włosa. Show Conditioning wzmacnia włos, nawilża, pomaga utrzymać włos bez kołtunów jak i nadaje blasku i zdrowego wyglądu.
Nie zawiera olejów oraz lanoliny.
1:14 do 1:24
Satin Cream
Satin Cream - produkt energizujący, regenerujący
i odbudowujący zniszczony włos, ma kojące właściwości dla skóry. Formuła niepowtarzalnego, opatentowanego przez Vellus Satin Creamu, ma zastosowanie na wielu płaszczyznach pielęgnacji psiego włosa. Odgrywa decydującą role w procesie odżywiania i regeneracji komórek odpowiedzialnych za prawidłową budowę struktury włosa.
- chroni włos przed łamaniem,
- doskonały pod papiloty dla psów długowłosych,
- zapobiega kołtunieniu się i zbijaniu włosa pod gumkami,
- stymuluje wzrost włosa,
- łagodzi podrażnienia spowodowane strzyżeniem,
- sprawdza się jako odżywka przez wejściem na ring,
- nadaje zdrowy wygląd i piękny blask,
- usuwa lakiery używane podczas wystaw.
Satin Cream dobrze się wchłania, łatwo schnie nie pozostawiając tłustych miejsc, nie kruszy się i złuszcza.
Niesamowity zapach dodatkowo dopinguje do groomingu twojego pupila.
Przeznaczony do wszystkich rodzajów włosa i skóry.
Vellus Clarifying Shampoo Concentrate
to naturalny, bezpieczny i bardzo skoncentrowany szampon (1:10 do 1:20), stworzony do częstych pielęgnacji. Pozostawia naturalna oczyszczoną skórę, naturalna powłokę sierści i naturalne PH. Szampon Clarifying Concentrate usuwa pozostałości po odżywkach, olejach, chlorze czy skutkach leczenia.
Produkt świetnie odtłuszcza sierść kotów, jednocześnie łatwo się spłukuje. Formuła szamponu wysyca naturalne kolory, jak i rozjaśnia biel.
Nie powoduje podrażnień skóry.
Sugerowane proporcje
Radzimy, aby do miejsc najbardziej zabrudzonych tzn. łapy, broda, zażółcenia jak i przebrązowienia użyć nie rozcieńczonego produktu i pozostawić na kilka minut.
Show Shampoo Concentrate
Show Shampoo Concentrate to bardzo skoncentrowana formuła szamponu (od 1:10 do 1:20) skierowana dla psów i kotów. Najwyższej jakości wyselekcjonowane składniki nadają ostatni szlif przed wystawą. Wydobywa kontrastowe kolory oraz działa rozświetlająco na kolor biały.
Show Shampoo Concentrate czyści, odżywia i nawilża, łatwo się spłukuje.
Efekt stosowania Show Shampoo Concentrate to zdrowy wygląd włosa i naturalny blask.
Produkt jest naturalny i bezpieczny dla skóry i włosa.
Sugerowane proporcje
Show Conditioning Concentrate
Vellus Show Conditioning Concentrate - to głęboko skoncentrowana odżywka. Naturalne składniki w jej formule zostały ściśle wyselekcjonowane, aby osiągnąć najlepszy efekt na wystawach. Odpowiednio rozcieńczona zapewnia właściwą strukturę włosa. Show Conditioning wzmacnia włos, nawilża, pomaga utrzymać włos bez kołtunów jak i nadaje blasku i zdrowego wyglądu.
Nie zawiera olejów oraz lanoliny.
1:14 do 1:24
Satin Cream
Satin Cream - produkt energizujący, regenerujący
i odbudowujący zniszczony włos, ma kojące właściwości dla skóry. Formuła niepowtarzalnego, opatentowanego przez Vellus Satin Creamu, ma zastosowanie na wielu płaszczyznach pielęgnacji psiego włosa. Odgrywa decydującą role w procesie odżywiania i regeneracji komórek odpowiedzialnych za prawidłową budowę struktury włosa.
- chroni włos przed łamaniem,
- doskonały pod papiloty dla psów długowłosych,
- zapobiega kołtunieniu się i zbijaniu włosa pod gumkami,
- stymuluje wzrost włosa,
- łagodzi podrażnienia spowodowane strzyżeniem,
- sprawdza się jako odżywka przez wejściem na ring,
- nadaje zdrowy wygląd i piękny blask,
- usuwa lakiery używane podczas wystaw.
Satin Cream dobrze się wchłania, łatwo schnie nie pozostawiając tłustych miejsc, nie kruszy się i złuszcza.
Niesamowity zapach dodatkowo dopinguje do groomingu twojego pupila.
Przeznaczony do wszystkich rodzajów włosa i skóry.
-
Dziewczyny czy któraś z was miała ten zestaw próbny Vellus Sampler ?
Na ile on starcza? Bo chyba się skuszę na te kosmetyki, chociaż boję się że okażą się świetne i w najbliższym czasie zbankrutuję hehehehe
I czy wy używacie tych wszystkich 5 kosmetyków które są zlecane tam w poradach na stronie Vellus-a ?
Na ile on starcza? Bo chyba się skuszę na te kosmetyki, chociaż boję się że okażą się świetne i w najbliższym czasie zbankrutuję hehehehe
I czy wy używacie tych wszystkich 5 kosmetyków które są zlecane tam w poradach na stronie Vellus-a ?
-
Zakpiłam ostatnio te małe opakowanie satin cream i jestem pewna że za jakiś czas kupię te duże !
Ten krem jest super, lekko obciąża włoski ale włoski nie są tłuste! Ja użyłam go na same końce żeby zabezpieczyć włoski i wtarłam w te miejsca gdzie się najbardziej kołtuni tj. paszki, za uszkami itp.
I fajne jest też to że odrzuca bród!
Dziś po spacerze Tobi się przykurzył bo wiadomo sucho, u nas takie tereny leśne i wystarczy że w domu przeczesałam go tą szczotką z włosia i wszystko się starło jak przy użyciu gumki no i zostało na podłodze ale nie na psie
Bardzo jestem zadowolona i ten krem mogę szczerze polecić już po pierwszym zastosowaniu !
Ten krem jest super, lekko obciąża włoski ale włoski nie są tłuste! Ja użyłam go na same końce żeby zabezpieczyć włoski i wtarłam w te miejsca gdzie się najbardziej kołtuni tj. paszki, za uszkami itp.
I fajne jest też to że odrzuca bród!
Dziś po spacerze Tobi się przykurzył bo wiadomo sucho, u nas takie tereny leśne i wystarczy że w domu przeczesałam go tą szczotką z włosia i wszystko się starło jak przy użyciu gumki no i zostało na podłodze ale nie na psie
Bardzo jestem zadowolona i ten krem mogę szczerze polecić już po pierwszym zastosowaniu !
-
Vellus znów dostępny jest w Polsce, więc zakupiłam Satin Cream do papilotów i jestem zadowolona, przyjemny zapach utrzymuję się przez cały tydzień, włos dobrze się prezentuje, jest odżywiony. Dla mnie plusem jest też, że mogę papiloty założyć od razu po wystawię i nie muszę ponownie kąpać, suszyć itd. jak przy stosowaniu matlassa.